(VIDEO) Tofilat după audierea la Procuratură: Sunt complici la schema prin care banii ajung în offshore

Sergiu Tofilat și Victor Parlicov au reacționat la comunicatul de presă difuzat astăzi de Procuratura Generală. În timp ce procurorii afirmă că experții nu au probe privind frauda din sistemul energetic, cei doi susțin contrariul.

Tofilat după audierea la Procuratură: Ei sunt complici la schema prin care banii ajung în offshore

Sursa Video: www.ZdG.md, Foto: reporterntv.ro

Potrivit lui Sergiu Tofilat, audierile la Procuratură pe acest caz sunt o farsă. Pe lângă faptul că citația a ajuns la el cu întârziere, procurorul Vladimit Moșneaga, care și-a lăsat datele de contact în citație, nu ar fi răspuns la telefon. Totodată, acesta neagă că acuzațiile că nu ar exista probe privind transferul de bani în offshire prin intermediul unei bănci din R.Moldova.

DSC01870 ”Noi am prezentat aceste probe la Procuratură și am solicitat ca ei să meargă și să ridice rulașele din conturile EnergoKapital și să vadă dacă banii ajung în offshore sau nu. Eu mă așteptam că Procuratura n-o să facă nimic. iată avem ș dovada. Iar comunicatul care a fost difuzat astăzi pe situl Procuratura, arată că ei sunt complici la această schemă”, a declarat Sergiu Tofilat.

Și Victor Parlicov, ex-director al Agenției Naționale de Reglementare în Energetică, reconfirmă faptul că există probe. Potrivit acestuia, volumul total al sumelor transferate, conform calculelor celui care a scos la iveală această informație ar fi de 19,2 milioane dolari SUA.
”Prin acest apel, reprezentanții societății civile au solicitat ca să fie verificat dacă aceste tranzacții într-adevăr au avut loc și dacă acestea s-au făcut cu respectarea legislației privind prevenirea și combaterea spălării banilor. (…)La ce fel de probe se aștepta Procuratura din partea noastră?”, întreabă Parlicov pe o rețea de socializare.

În comunicatul de presă difuzat astăzi de Procuratura Generală se menționează că cele enunţate în presă sunt bazate doar pe presupuneri.
„Neavând careva materiale sau acte care ar indica la comiterea unor ilegalităţi, ar confirma declaraţiile lansate în arealul mediatic sau ar putea fi folosite în calitate de probe suplimentare la investigarea dosarului.

În octombrie 2015, Procuratura Generală a iniţiat o cauză penală pe faptul abuzului de serviciu, comis de către persoanele care au gestionat întreprinderea Moldovagaz la încheierea contractelor cu compania din regiunea transnistreană. Ulterior, procurorii nu au prezentat public prea multe detalii privind etapa la care sunt investigațiile.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *