Principală  —  Ediţia PRINT  —  Sportiv   —   JO 2018: Rusul Alexander Krushelnitsky…

JO 2018: Rusul Alexander Krushelnitsky pierde medalia de bronz după ce a fost depistat pozitiv la meldonium

Alexander Krushelnitsky a fotografiat cu soția sa, Anastasia Bryzgalova, în timpul meciului de bronz cu Norvegia. Fotografie: Valery Sharifulin / TASS

Sportivii ruși de curling, Alexander Krushelnitsky și Anastasia Bryzgalova, rămân fără medalia de bronz câștigată la Jocurile Olimpice de iarnă din Pyeongchang, după ce Alexander Krushelnitsky a fost găsit vinovat de dopaj cu meldonium, informează Euronews.

Sportivul rus a câștigat bronzul la proba dublu-mixt de curling, împreună cu partenerul și soția lui Anastasia Bryzgalova. Astăzi, însă, 22 februarie, Curtea de Arbitraj Sportiv, a declarat că Krushelnitsky, în vârstă de 25 de ani, a fost testat pozitiv cu substanța interzisă meldonium, un medicament care ajută la rezistență.

Curtea de Arbitraj Sportiv a declarat că duo-ul, care a concurat în Pyeongchang ca parte a delegației sportivilor olimpici din Rusia, a fost descalificat de la Jocurile Olimpice de iarnă.

Pe 13 februarie, curent, a fost descoperită prima probă pozitivă de dopaj de la Jocurile Olimpice de iarnă, în cazul sportivului din Japonia, Kei Saito, short-trackist în echipa de rezervă a Japoniei pentru estafeta masculină de 5 000 de metri.

 

Foto: Valery Sharifulin / TASS