Principală  —  IMPORTANTE   —   Zeci de microbuze stau parcate…

Zeci de microbuze stau parcate în PMAN în semn de protest. Transportatorii solicită MIDR ajustarea tarifelor pentru serviciile de autogară și serviciile de transport rutier

Foto via Facebook

Transportatorii organizează joi, 16 decembrie, un protest, cu sistarea rutelor naționale, împotriva Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR) și Agenţiei Naţionale Transport Auto (ANTA) în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN).

Zeci de microbuze stau parcate în Piața Marii Adunări Naționale:

Transportatorii solicită ca reprezentanții Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR) să efectueze calculele și să aprobe tarifele la serviciile de autogară și la serviciile de transport.

Citiți și: Transportatorii susțin vor protesta joi împotriva MIDR și ANTA, în PMAN: „Angajații ANTA și MIDR se implică în acte evidente de corupție și atacuri raider”

Anterior, Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA) a anunțat că joi, 16 decembrie, transportatorii vor organiza un protest împotriva Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR) și Agenţiei Naţionale Transport Auto (ANTA) în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) și vor sista câteva curse regulate.

Potrivit APOTA, transportatorii solicită ca reprezentanții Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR) să efectueze calculele și să aprobe tarifele la serviciile de autogară și la serviciile de transport. În context, transportatorii acuză MIDR și ANTA de „acte de corupție și atacuri raider”.

La 13 decembrie, Asociația Patronală a Profesioniștilor din Transporturi „Transportatorul” a emis o declarație prin care anunță că un grup de transportatori se vor alătură protestului care va fi organizat, la 16 decembrie, de către Asociația Patronală „APOTA” în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) împotriva Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR) și Agenţiei Naţionale Transport Auto (ANTA).

Citiți și: DOC/ Transportatorii solicită, repetat, ministrului Infrastructurii majorarea tarifelor pentru călătorii și amenință cu proteste: „Vom anunța data organizării unui protest care va include prezența în PMAN a cel puțin 200 unități de transport”

Pe 25 noiembrie, transportatorii au ieșit la un protest în PMAN, pentru a cere majorarea tarifelor pentru călătorii. Detalii aici.

Atunci,viceprim-ministrul Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, a declarat că „una din principalele sale preocupări este ca oamenii să beneficieze de servicii de transport sigur, comod și accesibil, iar prețul achitat pentru serviciile de transport să fie unul corect și care corespunde realităților actuale”. Detalii aici

La începutul lunii noiembrie, Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA) a anunțat că a depus un demers în adresa Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR) privind efectuarea calculelor și aprobarea tarifelor pentru serviciile de autogară și serviciile de transport rutier, dar MIDR nu ar fi venit cu o soluție în acest sens.