Principală  —  IMPORTANTE   —   LIVE/ Protest în fața Guvernului:…

LIVE Protest în fața Guvernului: transportatorii cer majorarea tarifelor pentru călătorii

Transportatorii au ieșit joi, 25 noiembrie, la un protest în fața Guvernului, pentru a cere majorarea tarifelor pentru călătorii.

„Ce ne-a făcut astăzi să ieșim în fața Guvernului? Pentru mulți dintre cei care astăzi sunt aici, câțiva ani în urmă ne-am bucur foarte mult și am spus că iată în sfârșit va fi o schimbare și acea schimbare va fi și în ramura transportului de pasageri, va fi o altă atitudine, vor fi implementate politici. Cu părere de rău, trebuie să constatăm că în domeniul transportului de pasageri ceea ce a fost, aceea și a rămas, iar pe unele domenii, situația s-a înrăutățit și mai tare”, a declarat un protestatar.

La începutul lunii noiembrie, Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA) a anunțat că a depus un demers în adresa Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR) privind efectuarea calculelor și aprobarea tarifelor pentru serviciile de autogară și serviciile de transport rutier, dar MIDR nu ar fi venit cu o soluție în acest sens.

Transportatorii susțineau atunci că sunt îngrijorați de inacțiunile și acțiunile MIDR „ce favorizează ilegalitățile comise de gruparea Șor-Andronachi-Vîlcu, care stau în spatele gărilor auto și incasează nejustificat zece la sută din încasările obținute de la pasageri”.