Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Votarea de la secția de…

Votarea de la secția de votare din Frankfurt a fost suspendată

Procesul electoral de la secția de votare nr. 1/349 Frankfurt a fost suspendat, din cauza alertei cu bombă.

Comisia Electorală Centrală (CEC) anunță că președintele BESV 1/349 Frankfurt pe Main a decis suspendarea votării pentru 1 oră, până la 17:35, ora Moldovei.

Poliția evacuează zona, intrarea pe teritoriu nu este admisă din motive de securitate.

Conform estimărilor poliției, va fi necesară 1-1,5 h pentru verificarea vizând explozibilul a întreg perimetrului.

CEC a anunțat anterior că reprezentanții Poliției din orașul Frankfurt, Germania, au comunicat despre recepționarea unui apel telefonic cu privire la plasarea unei bombe la secția de votare nr. 1/349 Frankfurt.

Consulatul General al R. Moldova la Frankfurt pe Main anunță că până la orele 13:00, la secția de votare nr. 1/349 din or. Frankfurt au votat 2970 persoane. Astfel, secția mai dispune doar de 2030 buletine de vot. Oamenii, veniți în număr mare la această secție, protestează și scandează „Vrem să votăm!”.

Duminică, 15 noiembrie, în R. Moldova are loc al doilea tur al scrutinului prezidențial. Votarea a început la ora 7:00 și se încheie la ora 21:00. Pentru scrutinul prezidențial din 15 noiembrie 2020, au fost constituite, în total, 2.143 de secții de votare.

Cetățenii R. Moldova își vor alege astăzi președintele dintre doi candidați care au obținut cele mai multe voturi în primul tur: Maia Sandu, candidata Partidului Acțiune și Solidaritate și Igor Dodon, candidat independent, susținut de Partidul Socialiștilor din R. Moldova.

Spre deosebire de primul tur, când a fost necesară prezența a cel puțin ⅓ din alegătorii înscriși în listele electorale, în turul doi de scrutin, alegerile se vor declara valabile, indiferent de numărul alegătorilor care au participat la alegeri. 

Citește și:

LIVE/ MERSUL PROCESULUI DE VOT! Maia Sandu VS Igor Dodon: încălcările, declarațiile, imaginile zilei și primele rezultate