Principală  —  Ştiri  —  Social   —   VIDEO/ Un nou protest al…

VIDEO Un nou protest al comercianților de la Piața Centrală. De această dată, consilierul premierului a ieșit în fața protestatarilor

Comercianții de la Piața Centrală au organizat un nou protest prin care solicită deschiderea piețelor, în ciuda deciziei luate de autorități, prin care se interzice activitatea piețelor până la 31 mai. De această dată, comercianții s-au adunat în Piața Marii Adunări Naționale și au scandat mai multe slogane, printre care „copiii vor mâncare”.

„Am venit să rugăm, să ne închinăm. Noi știm situația la toți colegii din Piața Centrală. Ei spun că ne-au dat ajutoare. Cu 2 750 de lei, două luni, de trăit este imposibil”, a menționat una dintre participantele la protest.

Consilierul premierului pe comunicare, Vitalie Dragancea, a ieșit în fața protestatarilor și le-a spus că restricțiile au fost întreprinse pentru a opri răspândirea virusului.

„Dacă o să permitem tot deodată să activeze, ne temem că o să avem un val care o să ne răstoarne. Toți știți ce sistem de sănătate avem. Din data de 1 iunie, toate piețele și centrele comerciale își vor relua activitățile. Scopul nostru este să ne pregătim de asta. Dacă o să crească numărul de infecții, iar va trebui să impunem restricții”, le-a spus Vitalie Dragancea protestatarilor.

Comercianții susțin că le sunt încălcate drepturile și sunt supuși discriminării în circumstanțele în care comerțul în spațiile închise este desfășurat fără restricții. Astfel, protestatarii solicită constatarea încălcării de către autoritățile statului a drepturilor și libertăților fundamentale ale omului, dar și reluarea activității piețelor din mun. Chișinău și Bălți.