Principală  —  Ştiri  —  Social   —   VIDEO/ Un agent de patrulare,…

VIDEO Un agent de patrulare, surprins cu radarul în mâini la etajul doi al unei clădiri de lângă Stăuceni. Cum explică Poliția

Un agent de patrulare, care are în mână un dispozitiv pentru măsurarea vitezei din deplasare a automobilelor, a fost filmat în timp ce se afla la al doilea etaj al unei clădiri aflate în proces de construcție în apropierea localității Stăuceni. Imaginile au fost distribuite pe rețelele de socializare și au stârnit mai multe reacții în spațiul public. Solicitați de Ziarul de Gardă, reprezentanții Poliției susțin că „nicăieri nu este stipulat unde trebuie să stea agentul de patrulare”.

Potrivit șefei secției comunicare și protocol din cadrul Inspectoratului General al Poliției (IGP), Diana Fetco, cazul a fost înregistrat pe 20 aprilie.

„Solicităm cetățenilor să respecte Regulamentul circulației rutiere și astfel n-o să fie fixate încălcări și n-o să aibă nemulțumiri. Nicăieri nu este stipulat unde trebuie să stea agentul de patrulare. El stă acolo unde sunt riscuri și unde vizibilitatea îi permite ca să fixeze încălcările. Cazul a fost înregistrat ieri (20 aprilie – n. red.), în apropierea localității Stăuceni. Condițiile meteorologice de ieri nu permiteau agentului de patrulare să stea în ploaie cu un asemenea aparataj”, a declarat pentru ZdG Diana Fetco, șefa secției comunicare și protocol din cadrul Inspectoratului General al Poliției (IGP).

Poliția Națională anunța anterior că în perioada 17 – 23 aprilie, polițiștii vor intensifica activitățile de monitorizare a traficului rutier, inclusiv cu echipamentele speciale.

Pentru responsabilizarea șoferilor, la 21 aprilie se va organiza și un “#Speed_marathon” pentru 24 ore, în cadrul căruia radarele din dotarea INSP vor fi utilizate la capacitate maximă (acțiune sub egida ROADPOL)”, anunța IGP pe 19 aprilie.

De la începutul anului, din cauza vitezei s-au produs 135 de accidente rutiere, în urma cărora 19 persoane au decedat şi 163 au fost traumatizate. Viteza maximă admisă în localități este de 50 km/h, respectiv 90 km/h în afara acestora.

Poliția îndeamnă conducătorii auto să respecte Regulamentul circulației rutiere și să nu-și exprime nemulțumirea față de polițiști, iar în cazul în care nu sunt de acord cu sancțiunea aplicată să conteste decizia agentului constatator conform procedurii.