Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Mama lui Alexei Navalnîi,…

VIDEO Mama lui Alexei Navalnîi, mesaj pentru Putin: „Lăsați-mă să-mi văd fiul”

Sursa: Captură foto YouTube

Ludmila Navalnaia, mama opozantului rus Alexei Navalnîi, a transmis marți, 20 februarie, un mesaj lui Vladimir Putin. Femeia îi cere liderului de la Kremlin, acuzat că l-a ucis pe Navalnîi, să-i predea trupul neînsuflețit al fiului ei.

Mama lui Navalnîi a făcut apel către Vladimir Putin în fața clădirii coloniei „Lupul polar”, acolo unde era deținut cel mai vehement critic al Kremlinului și care s-a stins din viață pe 16 februarie.

„(…) Este a cincea zi de când nu-l pot vedea, nu-mi dau trupul lui și nici măcar nu-mi spun unde se află. Fac apel la dumneavoastră, Vladimir Putin, soluția la această problemă depinde doar de dumneavoastră. Lăsați-mă în sfârșit să-mi văd fiul. Cer ca trupul neînsuflețit al lui Alexei să fie predat imediat, pentru a-l putea îngropa omenește”, a declarat Ludmila Navalnaia.

Opozantul rus Alexei Navalnîi a decedat

Cel mai vehement critic al lui Putin din ultimul deceniu, Alexei Navalnîi, a murit vineri, 16 februarie, în închisoare, la vârsta de 47 de ani. În anunțul Serviciului Federal al Penitenciarelor se spunea că lui Navalnîi i s-a făcut rău după o plimbare și și-a pierdut cunoștința, cauza preliminară asupra căreia insistă autoritățile ruse fiind o tromboză. Prietenii lui Navalnîi și liderii internaționali au condamnat modul în care a decedat politicianul, acuzând autoritățile ruse că se fac vinovate de moartea acestuia.

Iulia Navalnîi, soția opozantului rus, a făcut apel la comunitatea internațională să se unească împotriva președintelui rus Vladimir Putin și a regimului său. Între timp, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că nu deține informații cu privire la cauza morții lui Navalnîi: „Este de competența medicilor să afle”. 

Trupul neînsuflețit al opozantului s-ar afla la Spitalul Clinic Raional Salekhard, pe acesta fiind identificate vânătăi. Totuși încă nu a fost efectuată autopsia, iar membrii familiei lui Navalnîi încă nu au acces la corpul neînsuflețit al acestuia.