Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Elevii de la două…

VIDEO Elevii de la două licee din capitală s-au bătut în plină zi în fața unui local

Trei elevi din clasa a XI-a de la Liceul „Mircea Eliade” au fost bătuți în plină zi într-un local din centrul capitalei. Incidentul a avut loc vineri, 4 octombrie, iar în urma încăierării, minorii au avut nevoie de îngrijiri medicale. Camerele de supraveghere instalate în local au surprins momentele în care cei trei minori sunt luați la pumni de un grup de de elevi de clasa a XII-a de la Liceul „Gheorghe Asachi”.

„Copiii sunt în clasa a XI-a, iar în acea zi au avut lecții prescurtate, așa că s-au eliberat mai devreme și au mers la un ceai, o cafea, la restaurant. Erau cinci băieți și o fată. În video se vede cum apare un băiat și căuta bătaie. Fiul meu, până în ziua de azi, îmi spune că nu știe care este motivul bătăii”, ne-a povestit Alexandru Cozmac, tatăl unuia dintre minorii agresați.

Din imaginile video se vede că unul dintre elevii de la „Gheorghe Asachi” se apropie de masa la care stăteau elevii de la „Mircea Eliade”, iar la un moment dat, îi aplică unui băiat o lovitură puternică cu cotul. Ulterior, cei trei minori, însoțiți de câțiva băieți din gașca de alături, au ieșit din local, iar conflictul a degenerat.

Potrivit tatălui unuia dintre minori, cele două grupuri de elevi nu se cunoșteau. Totodată, acesta declară că nu cunoaște motivele care au generat bătaia.

„În timpul bătăii, oamenii și chelnerii se apropiau de geam și se uitau cum se bat. A trecut un anumit timp, iar chelnerul nu a reacționat. Nu a chemat paza. Paza trebuia să fie acolo în 3, 4, maxim cinci minute. Pe mine m-a telefonat băiatul și de la Buiucani am ajuns acolo în vreo 15 minute. Am ajuns înaintea poliției și a serviciului de pază. A venit urgența și pe loc i-au făcut băiatului un bandaj de prim ajutor. Ulterior fiul meu a fost internat la spitalul Coțaga. La spital a fost cusut la ochi și a stat în staționar o săptămână”, povestește Alexandru Cozmac.

De cealaltă parte, administrația localului și unul dintre chelneri declară că a apelat la pază imediat ce a sesizat conflictul.

„Dacă au chemat paza, asta deja înseamnă că ei au reacționat. Ce trebuiau să facă? Dacă paza a venit târziu, asta e deja întrebarea către pază”, a declarat administratoarea localului.

Ziarul de Gardă a reușit să ia legătura cu unul dintre elevii de la Liceul „Gheorghe Asachi”, implicat în altercație.

„Altercația a fost provocată de ei. Când am ieșit afară, se observă că primul a fost lovit colegul nostru. Știu că în local ei râdeau în mod ironic de noi, dar noi nu le atrăgeam atenția. Vătămări corporale au atât ei, cât și noi. Evident că ne pare rău, însă conflictul nu a fost iscat de noi. Nimeni nu ar fi vrut să se ajungă până aici. Noi suntem absolvenți și nu ne trebuiesc probleme. Mai mult imaginea liceului are de suferit”, ne-a povestit elevul.

„Nu am încredere în poliția noastră”

Tatăl unuia dintre minorii care a avut de suferit în urma altercației, declară că a depus o cerere la poliție, însă este nemulțumit de investigațiile efectuate de către autorități. Acesta spune că a mers la poliție cu înregistrările video de la local și cu numele tuturor celor implicați, însă de atunci nu a obținut niciun rezultat concret.

„Eu presupun că este un temei de a se înțelege cu poliția. Au fost răspunsuri care m-au pus pe gânduri, să nu am încredere în poliția noastră și să merg mai departe”, menționează Alexandru Cozmac.

Reprezentanții poliției ne-au comunicat însă că au acumulat deja materialul necesar.

„Am audiat persoanele implicate. Atât minorii, cât și ceilalți elevi. La moment, materialul acumulat a fost înregistrat în registrul de evidență cu privire la alte infracțiuni. Acum urmează să îl transmitem către ofițerul de urmărire penală pentru ca acesta să decidă dacă pornește o cauză penală”, a declarat Evelina Hmelevschi, subofițer de sector.