Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ „Drumuri bune” la Ciutulești:…

VIDEO „Drumuri bune” la Ciutulești: Se repară un drum asfaltat, deși accesul în sat se face prin pietriș

Drumul de acces spre comuna Ciutulești, Florești se află într-o stare deplorabilă, fiind din prundiș, după ce asfaltul a fost scos cu mai mulți ani în urmă, dar nu a mai ajuns să fie reparat. Anume acest drum li s-a promis localnicilor, în martie curent, că va fi reabilitat în cadrul proiectului „Drumuri bune pentru Moldova”, doar că în acte a fost introdusă o altă porțiune de drum, de 700 de metri și care se află într-o stare mult mai bună. Respectiv, compania Dromas-Cons SRL, cea care a semnat un contract de 67,4 milioane de lei pentru reparația a 124 de kilometri în raionul Florești, a început reabilitarea tronsonului menționat în documente. Situația a scos oamenii în stradă.

Accesul în localitatea Ciutulești, dinspre Chișinău, se face pe un drum din prundiș. Respectiva porțiune de drum au solicitat locuitorii din comuna Ciutulești să fie reparată.

Selectat pentru a fi reabilitat în cadrul proiectului democraților a fost însă o altă porțiune de drum, care asigură accesul spre localitatea vecină, Cașunca.

În acestă săptămână, angajații Dromas-Cons SRL au demarat lucrările turnare a unui strat de asfalt pe porțiunea de drum reabilitată cu câțiva ani în urmă. Potrivit localnicilor, angajații companiei susțin că  în documentele tehnice este indicat spre reabilitare anume acest tronson.

De câteva zile, locuitorii ies în stradă pentru a-și exprima nemulțumirea și solicită explicații de la Administrația de Stat a Drumurilor și Ministerul Economiei și Infrastructurii.

„Pun asfalt pe drumul care a fost reparat în 2014, când a fost Timofti, că e baștina lui Timofti (Nicolae Timofti, ex-președinte al R. Moldova – n.r). El a reparat atunci porțiunea aceea. Acum tot pe acea porțiune pun, dar pe cea care e deteriorată tare nu pun. Au spus: noi trebuie să cheltuim mult! Ne pun numai 665 de metri în loc de un kilometru. Au zis că taie de aici o bucată, de dincolo o bucată, să pună și în alt sat, pentur alegeri”, ne-a declarat unul dintre locuitorii din Ciutulești, Florești.

Igor Burcă, primarul de Ciutulești, ales pe listele PLDM, dar care asemeni altor sute de edili din țară au aderat la Partidul Democrat din Moldova, a dat asigurări la 10 august că lucrările vor fi stopate până la clarificarea situației, invocând că s-ar fi produs o eroare.

„Se vede că a fost făcută o greșeală, nu cunosc de cine, sau de Administrația de Stat a Drumurilor, sau de altcineva. Noi am solicitat o porțiune, pur și simplu aici s-a pornit altă porțiune. Lucrările au fost stopate deja ca să se revină la porțiunea care a fost solicitată”, a declarat pentru ZdG primarul de Ciutulești, Igor Burcă.

Solicitat de ZdG, viceprimarul de Ciutulești, Andrei Borzac, a declarat că locuitorii au primit ieri asigurări că la fața locului se va deplasa ministrul Chiril Gaburici. Acest lucru nu s-a întâmplat, iar astăzi, 11 august, au fost anunțați că ministrul Economiei și Infrastructurii ar putea ajunge în localitate la ora 16.00 pentru a oferi explicații și a soluționa problema.

„Dromas-Cons” SRL a fost desemnată câștigătoare a două licitații, în cadrul proiectului „Drumuri bune pentru Moldova”. Aceasta a semnat două contracte, cu o valoare totală de 138,3 milioane de lei pentru reparația drumurilor locale din raioanele Nisporeni și Florești.