VIDEO/ Corpurile neînsufleţite ale moldovenilor decedați în Rusia au fost repatriate

Corpurile neînsuflețite ale celor șase moldoveni care și-au pierdut viața în tragicul accident rutier din regiunea Kaluga, Federația Rusă, au fost aduse la Chișinău în dimineața zilei de 8 august, iar ulterior au fost transportate la o companie de servicii funerare, unde au fost așteptate de rude și apropiați.

Totodată, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență informează că pe parcursul zilei de 7 august, cele patru persoane traumatizate în urma accidentului, care se aflau la spitalul Sukhinichi, au fost externate și sunt transportate acasă prin intermediul căii ferate cu ruta Moscova – Chișinău, fiind supravegheate de angajații SMURD. Trenul cu persoanele traumatizate urmează să ajungă la Chișinău conform orarului în seara zilei de 8 august.

În dimineața zilei de 4 august, pe traseul M3 spre Ucraina, în apropiere de regiunea Kaluga, Federația Rusă, a avut loc un accident rutier cu implicarea a trei unități de transport. Potrivit informațiilor preliminare, un automobil de model Ford Focus și unul de model Volkswagen Polo, care circulau în aceeași direcție, s-au ciocnit, iar ulterior automobilul de model Ford Focus a derapat pe banda opusă, unde s-a ciocnit cu microbuzul în care se aflau moldovenii. În total, în urma tragicului accident rutier au decedat opt persoane.

Patru dintre cei șase moldoveni decedați sunt originari din orașul Căușeni. Printre victime se numără și o profesoară de chimie de la liceul din localitate. În semn de profundă durere, Primăria Căușeni a declarat zi de doliu pe 9 august, iar toate instituțiile vor arbora în bernă drapelul de stat și cel al orașului Căușeni.

Cheltuielile de repatriere a cadavrelor celor 6 cetățeni moldoveni decedați în urma accidentului rutier din Rusia vor fi acoperite de Guvernul Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut de premierul Pavel Filip printr-un comunicat de presă al guvernului.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *