Principală  —  Ştiri  —  Social   —   VIDEO/ Bătaie la protestul unioniștilor:…

VIDEO Bătaie la protestul unioniștilor: „M-am trezit cu doi pumni în față și drept reflex i-am dat cu o pancartă în față”

Protestul unioniștilor organizat în fața Ambasadei Rusiei la Chișinău s-a încheiat cu o bătaie, după ce un bărbat l-a luat la pumni pe unul dintre protestatari. Incidentul a avut loc sub ochii presei și a polițiștilor care asigurau ordinea publică la manifestația de protest, organizată de asociația ODIP pentru a marca 78 de ani de la anexarea Basarabiei de către URSS.

„M-am trezit cu doi pumni în față și drept reflex i-am dat cu o pancartă în față. Vom colabora cu poliția și probabil vom depune și o plângere. Mi-a explicat de niște proiecte de străzi pe care chipurile Chirtoacă nu le-a înnoit din 1970 și și-a aruncat vina asupra noastră”, susține protestatarul care s-a dovedit a fi ținta loviturilor.

După ce protestatarul a primit câteva lovituri, acesta a ripostat lovindu-l pe individ cu o pancartă în cap, provocându-i o rană.

De cealaltă parte, bărbatul care ar fi provocat protestatarii spune că a încercat să discute pașnic: „Eu i-am argumentat rezultatul unionismului la Primăria Chișinău a lui Dorin Chirtoacă. Inginerii lucrează pe planșete din 1970. M-am săturat să vin la Primăria asta și să mă închin la ei”.

Bărbatul, pe nume Veaceslav Plămădeală, a fost escortat la Inspectoratul de Poliție Buiucani pentru audieri. În privința acestuia a fost pornită o cauză penală, iar dacă va fi găsit vinovat acesta riscă amendă de la 27 500 de lei până la 52 500 de lei sau închisoare de până la trei ani.

Plămădeală nu este la prima sa abatere de la lege, fiind cercetat anterior pentru huliganism. În 2015 bărbatul, care este proprietarul unei firme de geodezie, a intrat cu mașina în clădirea Direcției Arhitectură în semn de protest, menționând că un inginer de la Primărie l-a lăsat fără clienți după ce a favorizat firma de proiectare a fiului său.

Foto: realitatea.md