Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Ambasadorul UE la Chișinău…

VIDEO Ambasadorul UE la Chișinău despre perchezițiile la fostul președinte Igor Dodon: „Opoziția nu trebuie obstrucționată, dar nimeni nu este mai presus de lege”

Astăzi, marți, 24 mai, Janis Mazeiks, ambasadorul UE la Chișinău, a acordat un interviu pentru Ziarul de Gardă, în cadrul căruia s-a referit la securitatea din zonă, procesele integrării europene, combaterea corupției, confiscarea averilor demnitarilor corupți din Moldova aflate în statele UE. Deoarece la momentul interviului, la domiciliul lui Igor Dodon, fostul președinte al R. Moldova se desfășurau percheziții, l-am întrebat pe Janis Mazeiks ce crede despre capacitatea autorităților de a conduce această anchetă.  

„Noi urmărim acest caz din două aspecte. Unul este aspectul politic, pentru că el face parte dintr-o forță politică anume, activă în Republica Moldova, din acest considerent vom urmări atent cum se desfășoară lucrurile în acest caz, or este vorba de opoziție, activitatea căreia nu trebuie să fie obstrucționată. În același timp, nimeni nu trebuie să fie mai presus de lege, deci dacă există motive pentru investigații, aceste investigații trebuie să aibă loc. Menționez din nou că nu trebuie să aibă loc nici un fel de interferențe. Și noi vom urmări procesul, dar nu ne implicăm”. 

Interviul integral va fi publicat joi, 26 mai, în ediția tipărită a ZdG și pe pagina web a zdg.md.

Publicitate
Publicitate