Principală  —  IMPORTANTE   —   Un bebeluș de 7 luni…

Un bebeluș de 7 luni din România a decedat din cauza rujeolei

Sursa foto: Getty Images

Un copil în vârstă de 7 luni a decedat din cauza rujeolei, a anunţat marţi, 12 decembrie, Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din România. Copilul din judeţul Braşov era neeligibil la vaccinarea cu ROR şi a fost în contact cu fratele în vârstă de 3 ani, nevaccinat antirujeolic, scrie Agerpres.

În perioada 1 ianuarie – 10 decembrie 2023, în România au fost notificate 2.010 de cazuri confirmate cu rujeolă în 29 de judeţe şi în municipiul Bucureşti.

Copilul, în vârstă de 7 luni, care a decedat din cauza rujeolei, a fost internat în urmă cu două săptămâni într-o unitate spitalicească din municipiul Braşov, fiind adus din comuna Apaţa. Bebeluşul a fost internat mai întâi la Spitalul de Boli Infecţioase, pe secţia de Pediatrie, însă starea lui s-a înrăutăţit şi de acolo a fost transferat la Spitalul pentru Copii, unde ar fi şi murit în urmă cu câteva zile, notează sursa citată.

Cazul copilului din judeţul Braşov este primul deces cauzat de rujeolă de la declararea actualei epidemii, în 5 decembrie.

Conform datelor publicate de Institutul Național de Sănătate Publică al României (INSP), judeţul Braşov se află pe locul doi în România cu 344 de cazuri înregistrate în acest an, după judeţul Mureş – cu 628 de copii îmbolnăviţi.

În cele două judeţe s-au înregistrat aproape jumătate din numărul total de cazuri din România – 2.010 cazuri de rujeolă.