Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Sute de accidente rutiere au…

Sute de accidente rutiere au fost înregistrate la numărul unic de urgență 112 de la începutul anului

Sursa foto: Poliția R. Moldova

De la începutul anului 2023 și până 12 ianuarie, la numărul de urgență 112 se înregistrează o medie de 54 de accidente rutiere, timp de 24 de ore, anunță Serviciului Informare, Comunicare și Asistență Psihologică Serviciul Național Unic pentru Apelurile de Urgență.

„Din totalul de 589 de solicitări, se înregistrează 450 de cazuri privind accidentele rutiere neînsemnate, 39 de accidente cu implicarea pietonilor, 35 de cazuri – tamponare în obstacol, 32 de accidente cu persoane traumatizate, 11 cazuri legate de tamponare animale, 2 accidente cu persoane decedate, 2 cazuri de accidente cu transport public”, potrivit reprezentanților Serviciului.

Numărul accidentelor este în creștere, astfel, doar pentru ziua de 12 ianuarie 2023 la numărul de urgență au fost raportate 101 de accidente rutiere. Potrivit Serviciului de Urgență 112, unele situații de accidente s-au produs ca urmare a condițiilor meteo nefavorabile.

„Privind datele statistice cu referire la numărul de accidente rutiere înregistrate în anul 2022, media zilnică de solicitări a reprezentat un număr de 68 de cazuri. Cele mai multe accidente, în anul precedent au fost înregistrate în lunile decembrie, august și septembrie. În context, reamintim, participanților la trafic, să respecte regulile de circulație și să manifeste un comportament care să nu afecteze fluența și siguranța circulației”, a mai precizat Serviciul de Urgență 112.

Reprezentanții Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS) au emis pe 13 ianuarie 2023 cod galben de ceață pe întreg teritoriul R. Moldova. Astfel, în perioada 13 ianuarie, ora 18:00 – 14 ianuarie, ora 12:00, pe arii extinse se prevede ceață cu vizibilitatea de 200 m și mai puțin.

În acest sens, polițiștii recomandă șoferilor să fie prudenți la volan, să se asigure înainte de schimbarea benzii de circulație, să crească distanța de siguranță între vehicule și să folosească luminile anti-ceață. Pietonii sunt îndemnați să traverseze strada doar la trecerile de pietoni și doar după ce s-au asigurat că șoferii i-au observat și reduc viteza.

Șoferii care nu vor ceda trecerea pietonilor riscă pedepse mai aspre: De la începutul anului 2023, pe trecerile de pietoni au fost înregistrate 15 tamponări soldate cu două decese