Surse: Motivul pentru care vicedirectorul SIS și-a dat demisia

Vicedirectorul Serviciului de Informații și Securitate, Ruslan Munteanu, și-a dat demisia pe 17 septembrie, iar cererea acestuia a fost acceptată.

Potrivit unor surse, Ruslan Munteanu și-ar fi dat demisia fiind nemulțumit de modul în care Serviciul de Informații și Securitate a acționat în cazul celor șapte cetățeni turci, care au fost expulzați din R. Moldova pe 6 septembrie. Contactat telefonic de către reporterii ZdG, Ruslan Munteanu nu a răspuns la telefon.

Ruslan Munteanu, fratele mai mare al liberalului Valeriu Munteanu, a fost numit în funcția de vicedirector SIS în octombrie 2015. Anterior acest a ocupat funcția de șef al Direcției combaterea crimelor economice din cadrul SIS.

Mai mulți reprezentanți ai Comitetului Părintesc de la Liceul „Orizont” au organizat astăzi, 18 septembrie, o conferință de presă în cadrul căreia au cerut autorităților să facă dreptate și să demareze o anchetă pentru a stabili cine se face vinovat de expulzarea celor șapte cetățeni turci.

Foto: tribuna.md

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *