Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Suport financiar de până la…

Suport financiar de până la 2,5 milioane de lei pentru agricultorii care doresc să instaleze panouri fotovoltaice

Imagine simbol
Sursa: ZdG

Agricultorii din R.Moldova care doresc să instaleze panouri fotovoltaice în cadrul întreprinderilor pot beneficia de suport financiar de până la 2,5 milioane de lei în cadrul programului „Susţinem tranziţia către economia verde”.

Agenția pentru Dezvoltarea și Modernizarea Agriculturii (ADMA) în parteneriat cu Proiectul Tehnologiile Viitorului, finanţat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) şi Suedia, pune la dispoziția agricultorilor programul „Susţinem tranziţia către economia verde”, scopul căruia este dezvoltarea unei agriculturi durabile, sporirea competitivității produselor prin reducerea costurilor de producere, asigurarea diversificării surselor de producere a energiei și diminuarea dependenței de sursele tradiționale.

Potrivit programului, orice agricultor din țară, indiferent de ramura în care activează, poate beneficia de suport de până la 2,5 milioane de lei, care să reprezinte 50% din costul investiției. ADMA finanțează fără dobândă și fără gaj producătorii agricoli, iar costurile percepute pentru acoperirea cheltuielilor administrative sunt de 1,5% din valoarea contractului.

Cu ajutorul finanțării oferite de ADMA și a propriei contribuții, agricultorii pot achiziționa panouri solare cu sistem de încălzire (pompe, conducte, tuburi solare), precum și panouri fotovoltaice pentru producerea curentului electric, cu accesorii destinate pentru instalarea panourilor fotovoltaice, inclusiv invertoare.

Adițional, prin intermediul Proiectului Tehnologiile Viitorului, beneficiarii pot accesa granturi de până la 200 de mii de lei, care trebuie să reprezinte nu mai mult din 20% din costul proiectului.