Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Strada Albișoara din Chișinău, în…

Strada Albișoara din Chișinău, în reparație

Sursa foto: chisinau.md

Pe strada Albișoara din Chișinău au început lucrările de reabilitare a rețelelor de apeduct, cu o lungime de 1020 metri liniari, cu un diametru de 500 mm, în perimetrul str. M. Viteazul – str. P. Rareș.

Conform unui comuniat emis de Primăria Chișinău, costul acestei intervenții a fost evaluat la 7,5 milioane lei, surse municipale.

Lucrările sunt executate de S.A. „Apă-Canal Chișinău” și vor dura circa 100 de zile.  

Pe durata intervenției pentru reabilitarea apeductului pe str. Albișoara, traficul rutier nu va fi sistat. De asemenea, consumatorii din zonă vor continua să fie asigurați cu apă potabilă. În caz de schimbări la capitolul dat, cetățenii vor fi informați suplimentar.

Alte lucrări inginerești care urmează a fi desfășurate pe strada Albișoara se referă la reabilitarea rețelelor termice, pe o lungime de 417 metri liniari, executate de S.A. „Termoelectrica”; schimbarea a două treceri la rețeaua de canalizare, pe str. A. Alecsandri – str. Albișoara și str. Petru Rareș – str. Albișoara.

Proiectul de reabilitare a străzii Albișoara mai prevede: amenajarea trotuarelor și a rețelei de iluminat public stradal (cu suplinirea corpurilor de iluminat, în special la poduri și intersecții); curățarea gurilor de captare a apelor pluviale; scoaterea obiectivelor de reclamă exterioară, pentru a permite executarea lucrărilor de reparație.

Reabilitarea stratului de asfalt pe strada Albișoara presupune lucrări pe o suprafață de 90 mii metri pătrați.