Start vot! Chișinăuienii pot alege cele mai bune proiecte depuse în cadrul Bugetului Civil

Primăria municipiului Chişinău informează despre începerea procedurii de vot pentru proiectele depuse spre finanțare din fondul Bugetului Civil. În total în procesul de vot au fost acceptat circa 40 de proiecte, iar cetățenii pot alege proiectele câștigătoare până pe 2 august 2018, ora 17.00.

Printre proiectele mari supuse votării se numără modernizarea unor terenuri de sport multifuncționale, amenajarea terenurilor de joacă din Capitală, salvarea animalelor de companie fără stăpân, colectarea separată a deșeurilor în grădinițe, precum și crearea unei infrastructuri pentru bicicliști.

Proiectele mici țin de amenajarea scuarurilor din parcuri, curățarea și înverzirea spațiilor, precum și crearea unor terenuri de joacă.

Cetăţenii sunt îndemnaţi să voteze pentru unul din proiectele depuse, on-line, accesând pagina web oficială a Primăriei: www.chisinau.md, rubrica „Votează proiecte pentru Bugetul Civil” sau accesând următorul link: http://sondaj.chisinau.md.

De asemenea, cetăţenii pot vota direct, în urnele de vot, prezentându-se la sediul Primăriei Chişinău, intrarea centrală (bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, 83), dar şi la sediile Preturilor de sector.

De asemenea, cetăţenii pot vota direct, în urnele de vot, prezentându-se la sediul Primăriei Chişinău, intrarea centrală (bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, 83), dar şi la sediile Preturilor de sector. În Primăria Chişinău, buletinele de vot se află în Direcţia Relaţii Publice (bir. nr. 8). Urna de vot este amplasată în holul sediului Primăriei Chişinău. Fiecare cetăţean se poate pronunţa pentru un proiect mare, dar şi un proiect mic. Pentru a se elibera buletinul de vot, cetăţenii au nevoie de buletinul de identitate. În preturi, urnele de vot vor fi instalate în locuri special amenajate.

În anul curent, cetăţenii au depus spre finanţare prin mecanismul bugetării participative 73 de proiecte. Din numărul acestora, 41 de proiecte au fost acceptate pentru procedura de vot.

În 2018, din bugetul municipiului Chişinău pentru implementarea bugetării civile au fost alocat 3 milioane lei.

Foto: moldova.org

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *