Principală  —  IMPORTANTE   —   Scrisoarea Patriarhului Kirill al Rusiei…

Scrisoarea Patriarhului Kirill al Rusiei adresată Maiei Sandu, după câștigarea alegerilor prezidențiale din R. Moldova

Patriarhul Kirill al Federației Ruse a felicitat-o pe Maia Sandu pentru victoria pe care a obținut-o în cadrul alegerilor prezidențiale din R. Moldova.

Mesajul de felicitare semnat de Patriarhul Kirill a fost publicat, la 16 noiembrie, pe site-ul Mitropoliei ruse.

Președintelui ales al R. Moldova, Maia Sandu

Mult stimată Maia Grigorievna,

Vă felicit pentru victoria dvs. la alegerile prezidențiale din Republica Moldova și îmi exprim speranța unei interacțiuni constructive continue între autoritățile seculare și Biserica Ortodoxă din Moldova. Sunt convins că această cooperare poate aduce o contribuție semnificativă la crearea unei societăți puternice, din punct de vedere spiritual, și sănătoase din punct de vedere moral, la stabilirea păcii și armoniei între oameni, precum și la educația patriotică a locuitorilor Republicii.

Vă doresc binecuvântarea Domnului și succes în viitoarea dvs. slujire către poporul moldovenesc.

Cu respect,

Kirill, Patriarhul Moscovei și al întregii Rusiei”, se menționează în nota publicată.

După afișarea rezultatelor preliminare finale, mai mulți oficiali internaționali, printre care președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, președintele României, Klaus Iohannis, președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, cancelarul Germaniei, Angela Merkel și președintele Federației Ruse, Vladimir Putin au felicitat-o pe Maia Sandu pentru câștigarea alegerilor prezidențiale din R. Moldova.

Maia Sandu, candidata Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) la funcţia de preşedinte a obținut cele mai multe voturi în cadrul celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale, organizat la 16 noiembrie, urmând să fie prima femeie președintă a R. Moldova.

Rezultatele preliminare finale arată că Maia Sandu a acumulat 57,75% dintre voturi, iar Igor Dodon – 42,25%.