Replica diasporei de la Londra după dezinstalarea panoului său din capitală: „Vom instala alt banner săptămâna viitoare”

La mai puțin de 24 de ore după ce la Chișinău a fost instalat panoul cu inscripția „Slujesc țării și poporului, nu dictatorului”, acesta a fost scos. Grupul FreeMoldova de la Londra, precum și celelalte Celule de rezistență de la Frankfurt, Paris și Milano spun că vor reveni cu o replică la abuzul făcut de autorități prin scoaterea panoului și că vor instala alt banner săptămână viitoare.

Ieri, 1 august, în capitală a fost instalat un panou cu inscripția „Slujesc țării și poporului, nu dictatorului”. Ideea aparține grupului FreeMoldova de la Londra și face parte dintr-un  șir lung de acțiuni  pe care diaspora le va întreprinde în luna august acasă. Scopul amplasării panoului a fost sensibilizarea forțelor de ordine astfel încât pe 26 august să treacă de partea poporului. Panoul a fost amplasat pe str. Ismail și urma să rămână acolo pentru 30 de zile.

Urmare a invalidării alegerilor pentru funcția de primar al capitalei, Comitetul Mișcării de Rezistență Națională „ACUM” a anunțat anterior că va întreprinde acțiuni pașnice de nesupunere civică împotriva dictaturii atât în localitățile din țară, cât și în diaspora, acțiuni care vor culmina pe 26 august, curent cu Adunarea Generală a Cetățenilor.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *