Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Refugiații din Ucraina vor fi…

Refugiații din Ucraina vor fi cazați în unele școli din Chișinău, anunță Direcția Generală Educație, Tineret și Sport

Procesul educațional pentru elevii din Școala sportivă specializată de handbal nr. 2 și pentru elevii de la unele probe sportive din Școala sportivă „Speranța” se va desfășura de la distanță, „în scopul organizării și funcționării Centrelor de plasament temporar pentru refugiați în incinta instituțiilor menționate”. Despre asta anunță Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău, care face referire la decizia Comisiei pentru Situații Excepționale a municipiului Chișinău, din 02.03.2022.

„De asemenea se dispune organizarea Centrelor de plasament temporar pentru refugiați în sălile de sport, cu intrări separate, din instituțiile de învățământ primar și secundar: IPLT „Universul”, Școala primară „Antonin Ursu”, LT ’Neciu Levițchi”, LT „Mihai Marinciuc”, IPLT „Alexandru cel Bun”, LT „Bogdan Petriceicu Hasdeu”, LT „George Meniuc”, Gimnaziul cu profil teatral „lon Luca Caragiale”, LT „Natalia Gheorghiu”, Gimnaziul nr.49, Gimnaziul nr.68”, mai anunță Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, în perioada 24 februarie – 03 martie, ora 04:00, pe teritoriul R. Moldova au intrat 136.386 cetățeni ai Ucrainei, dintre aceștia 74.816 au părăsit teritoriul țări noastre. Astfel, în R. Moldova au rămas 61.570 cetățeni ai Ucrainei, din ei 23.179 minori.

De asemenea, potrivit MAI, în perioada 24.02.2022, începând cu ora 04.00, până la data de 03.03.2022, ora 06.00, pe teritoriul R. Moldova, în oficiile Biroului Migrație și Azil au solicitat azil 1.759 persoane, dintre care 973 cetățeni ucraineni.

Joi, 3 martie, este a opta zi a atacului lui Putin asupra Ucrainei. Luni, 28 februarie, a avut loc prima rundă de negocieri dintre Rusia și Ucraina, iar joi dimineața, 3 martie, ar urma să aibă loc o nouă rundă de negocieri dintre decelația Ucrainei și cea a Rusiei, privind soluționarea conflictului pe care Kremlinul îl numește „operațiunea militară specială”.

CRONOLOGIA EVENIMENTELOR DIN UCRAINA LIVE TEXT: LIVE TEXT/ A opta zi de război în Ucraina