Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Record înregistrat de alegătorii transnistreni.…

Record înregistrat de alegătorii transnistreni. Voturi aproape duble față de turul doi al prezidențialelor din 2016

Peste 31 de mii de moldoveni din stânga Nistrului au votat duminică, 15 noiembrie,în turul doi al scrutinului prezidențial. Numărul alegătorilor este aproape dublu față de cel înregistrat în turul doi al prezidențialelor din 2016.

Până la ora 20:00, un număr de 31.534 de moldoveni din regiunea transnistreană au votat la cele 42 de secții de votare deschise pe malul drept al Nistrului.

Spre comparație, la 13 noiembrie, în turul doi al scrutinului prezidențial din 2016, au votat 16.728 cetățeni. 

Datele Comisiei Electorale Centrale arată că în primul tur de scrutin, 1 noiembrie, au votat 14.269 de moldoveni din stânga Nistrului. La primul tur de scrutin prezidențial din 30 octombrie 2016 au votat 6.964 de cetățeni din regiunea transnistreană.

Pentru alegătorii din stânga Nistrului sunt deschise 42 de secții de votare.

Odată cu începerea procesului de vot, la cele patru secțiile de votare deschise în satul Varnița, raionul Anenii-Noi, s-au format deja cozi. Protestatarii de la fața locului, printre care și veterani, care au venit să monitorizeze situația din localitate, vorbesc despre coruperea alegătorilor din regiunea transnistreană și aducerea cetățenilor în mod organizat la urnele de vot. Între timp, zeci de mascați au venit la fața locului pentru a împinge protestatarii și a permite accesul alegătorilor din regiunea transnistreană.

Totodată, în Rezina, de la primele ore ale dimineții, la secțiile de votare, alegătorii din stânga Nistrului au făcut cozi. Între timp, mai multe mașini fac tur-retur către urna de vot, însă de fiecare dată vin cu pasageri noi.