Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Situația la Rezina: rânduri…

VIDEO Situația la Rezina: rânduri de oameni, aceleași mașini, fac tur-retur, cu pasageri diferiți. Întrebați pentru ce au votat, alegătorii din regiunea transnistreană răspund că nu au luat bani

Situație tensionată și la Rezina, acolo, unde odată cu începerea procesului de vot, la secțiile de votare s-au format cozi. Zeci de alegători din regiunea transnistreană stau la coadă, iar mașinile care aduc cetățenii la urne, sunt tot mai multe de la o clipă la alta.

Astfel, pe lângă rândurile vii de oameni, zeci de mașini, cu numere transnistrene, stau la coadă în apropiere de secția de vot.

Între timp, mai multe mașini fac tur-retur către urna de vot, însă de fiecare dată vin cu pasageri noi.

Alegătorii din stânga Nistrului, întrebați de jurnaliștii ZdG, care se afla la secția de votare din Rezina, pentru ce au votat ei spun că pentru „pace” și mai spun că nu au primit niciun leu pentru a vota.

Tot acolo, mai mulți alegători din regiunea transnistreană ne-au spus că la întoarcere, la punctul de control le sunt verificate pașapoartele, iar dacă nu au în documente ștampila „votat” sunt plasați în carantină, în contextul pandemiei de COVID-19, pentru 15 zile.

Rânduri uriașe sunt și la o altă secție de votare din Rezina.

Pentru alegătorii din stânga Nistrului sunt deschise 42 de secții de votare.

MERSUL SCRUTINULUI: LIVE/ START VOT! Maia Sandu VS Igor Dodon: declarațiile celor doi contracandidați și principalele infomrații despre mersul votării