Principală  —  Ştiri  —  Social   —   R. Moldova, din nou, sub…

R. Moldova, din nou, sub cod galben de ploi cu descărcări electrice și grindină

imagine simbol

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis pentru miercuri, 9 iunie, un nou cod galben de instabilitate atmosferică pe întreg teritoriul R. Moldova. Avertizarea este valabilă pe parcursul întregii zile, până cel puțin la ora 21:00.

Potrivit meteorologilor, în intervalul orelor 13:00 – 21:00 se prevăd descărcări electrice, izolat averse puternice (15-35 l/m2) însoțite de vijelie de până la 15-18 m/s și grindină.

În urma ploilor torențiale, pe alocuri cu grindină, înregistrate pe teritoriul țării în perioada 7 și 8 iunie, în unele localități din țară au fost înregistrate prejudicii. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI (IGSU), au fost afectare zeci de hectare de culturi agricole.

În raionul Căușeni, satul Grădinița, precipitațiile abundente cu grindină au afectat 40 hectare de livezi și 85 hectare de culturi agricole, inclusiv 45 hectare de porumb și 40 hectare de coacăză.

Pentru miercuri, 9 iunie, în nordul și centrul țării meteorologii prognozează ploi cu descărcări electrice. În următoarele trei zile, joi, vineri și sâmbătă, de asemenea, se așteaptă ploi în nordul și centrul țării, cu temperaturi cuprinse între 22 și 25 grade Celsius.