Principală  —  Ştiri  —  Social   —   FOTO/ Zeci de hectare de…

FOTO Zeci de hectare de livezi și culturi agricole, distruse în urma ploilor din ultimele zile

Colaj ZDG

În urma ploilor torențiale, pe alocuri cu grindină, înregistrate pe teritoriul țării în perioada 7 și 8 iunie, în unele localități din țară au fost înregistrate prejudicii. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI (IGSU), au fost afectare zeci de hectare de culturi agricole.

În raionul Căușeni, satul Grădinița, precipitațiile abundente cu grindină au afectat 40 hectare de livezi și 85 hectare de culturi agricole, inclusiv 45 hectare de porumb și 40 hectare de coacăză.

Ploaia a mai afectat 108 hectare de legume și 495 hectare de livezi din localitatea Cunicea din raionul Florești. La Ghindești precipitațiile au distrus  60 hectare de sfeclă de zahăr și 130 haectare de floarea soarelui.

Potrivit IGSU, în zonele afectate de ploi actviează Comisiile pentru situații excepționale raionale care evaluează pagubele materiale provocate.

Pentru miercuri, 9 iunie, în nordul și centrul țării meteorologii prognozează ploi cu descărcări electrice. În următoarele trei zile, joi, vineri și sâmbătă, de asemenea, se așteaptă ploi în nordul și centrul țării, cu temperaturi cuprinse între 22 și 25 grade Celsius.