Protest tacit. Reprezentanții HoReCa au adus borcane cu zeamă la Parlament

Reprezentanții HoReCa continuă protestele împotriva măsurilor fiscale care ar urma să fie votate în Parlament cu privire la anularea mai multor facilități fiscale, printre care și aplicarea cotei standard de impozitare în mărime de 20% pentru industria hotelieră și a serviciilor alimentare.

După ce joi reprezentanții au făcut gălăgie la Parlament cu lingure, cratițe și farfurii, astăzi, reprezentanții HoReCa au organizat un protest tacit și au adus borcane cu zeamă în fața Legislativului.

„Ieri, am fost prezenți în fața Parlamentului ca să le arătăm domnilor deputați din Parlamentul RM că noi existăm! Suntem vii, activi, creativi, muncitori și vrem un viitor ACASĂ! Nu suntem cifre contabile, bilanțuri, procente, date, la noi în ochi nu sunt desenate $ valutele internaționale €. Astăzi, e protest tacit. De fapt, e un protest din viitor. Dacă domniile lor Votează astăzi majorarea cotei TVA de la 10 la 20% pentru sectorul HoReCa, așa vor fi protestele don 01.01.2020, fără oameni! Vor rămâne doar 101 deputați în Parlament! Și ca să nu ducă foamea, le reamintim că din 01.01.2020 borcănașul cu zeamă adus de acasă le va fi de folos”, este menționat în mesajul Asociației naționale a restaurantelor și a localelor de agrement din R. Moldova.

Foto: Facebook/MĂR

În cadrul ședinței din 9 august, Guvernul a aprobat proiectul care prevede anularea cotei reduse a TVA de 10% și, respectiv, revenirea la cota-standard a TVA în mărime de 20% pentru livrările efectuate de către agenții economici ce activează în sectorul HoReCa (hotele, restaurante, cafenele).

Reprezentanții HoReCa nu sunt însă de acord cu modificările propuse de Ministerul Finanțelor și susțin că acest sector nu poate deveni unul competitiv pe plan european. Totodată, aceștia precizează că cota de 10% le permite să aibă salarii decente, acasă, iar majorarea cotei TVA va duce la micșorarea salariilor, dar și la reduceri de personal.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *