Principală  —  IMPORTANTE   —   Protest în fața Ministerului Educației…

Protest în fața Ministerului Educației împotriva discriminării în școli a persoanelor transgender – GALERIE FOTO

Centrul GENDERDOC-M organizează vineri, 15 aprilie, la ora 12:00 în fața Guvernului, o acțiune de protest împotriva discriminării în școli a persoanelor transgender. Protestul este organizat după ce Angelica Frolov, membră GENDERDOC-M, a anunțat despre faptul că o adolescentă trans s-a sinucis pe 11 aprilie din motiv că era supusă bullyingului și violenței din partea colegilor.

Moartea copiilor este o tragedie pentru o țară întreagă. Moartea unui copil trans este o tragedie dublă pentru ceilalți adolescenți LGBT+, extrem de vulnerabili. Viața lor în societatea transfobă și homofobă din Republica Moldova este o luptă pe care au pierdut-o din start.
Aceasta trebuie să înceteze.
Cerem autorităților să le asigure copiilor LGBT+ un mediu de viață sigur, să-i protejeze, ca pe oricare copii, de hărțuire și violență.
Cerem Ministerului Educației și Cercetării să se ocupe de educația cadrelor didactice din instituțiile de învățământ secundar și superior în ceea ce ține orientarea sexuală și identitatea de gen.
Cerem Ministerului Educației și Cercetării să monitorizeze cazurile de bullying din școli și să intervină serios atunci când le descoperă.
Felis nu mai e printre noi. Noi, însă, suntem aici ca să continuăm să luptăm pentru drepturile adolescenților LGBT+”, se arată într-un anunț al Centrul GENDERDOC-M.

Zilele trecute, Angelica Frolov,  membră GENDERDOC-M, a anunțat pe rețelele de socializare că o adolescentă transgender, care a fost supusă violenței din partea colegilor, s-a sinucis.

În aproape două luni de când am cunoscut-o și a început să vină la noi, a început să zâmbească, să-și facă prieteni. Dar, cu părere de rău, nu ne-a dat suficient timp să o putem convinge că această viață merită să o trăiești și cu siguranță va putea fi fericită și iubită. Noi nu știm care a fost acea ultimă picătură, ne doare inima pentru mama ei care se zbătea să o ajute să treacă prin această perioadă complicată. Te vom ține minte, dragă F”, a scris Angelica Frolov pe Facebook.

Centrul GENDERDOC-M este prima organizație neguvernamentală, care apără și promovează drepturile LGBT în R. Moldova.