Principală  —  IMPORTANTE   —   Președintele raionului Strășeni, Pavel Tamaciuc,…

Președintele raionului Strășeni, Pavel Tamaciuc, constatat cu conflict de interese după ce ZdG a scris că acesta și-a atribuit premii bănești de ziua orașului, a fost demis

Președintele raionului Strășeni, Pavel Tamaciuc, care a fost constatat de Autoritatea Națională de Integritate (ANI) cu conflict de interese după ce Ziarul de Gardă a scris că și-a atribuit premii bănești de ziua orașului a fost demis.

Într-un comentariu pentru Ziarul de Gardă, Dinu Plângău, președintele interimar al Platformei DA, ne-a comunicat că Tamaciuc, care este membru al Platformei DA, a fost demis din funcția de președinte al raionului Strășeni, menționând că motivul ar fi faptul că „în consiliul raional Strășeni a fost construită o nouă majoritate”.

„A fost demis. Vom ieși cu o reacție. S-a întâmplat din câte am înțeles pentru că a fost construită o nouă majoritate PAS, PSRM și PLDM. Consilierii Platformei DA au fost înlăturați. Dar suntem încă în discuții, voi pleca curând la Strășeni pentru a mă întâlni cu echipa Platformei DA”, a menționat Dinu Plângău, liderul interimar al Platformei DA.

ZdG a solicitat o opinie de la reprezentanți ai PAS în legătură cu declarația liderului interimar al Platformei DA. Când o vom obține, o vom publica.

La 21 mai curent Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis actul de constatare pe numele lui Tamaciuc. Procedura de control a fost inițiată în baza unei sesizări din oficiu, după ce Ziarul de Gardă a publicat un articol prin care a dezvăluit că Tamaciuc alături de vicepreședinți și majoritatea funcționarilor publici din Aparatul președintelui raionului Strășeni au beneficiat de premii bănești în valoare totală de circa 100 de mii de lei.

La începutul lunii februarie, ZdG a scris despre cum președintele raionului Strășeni, Pavel Tamaciuc, alături de vicepreședinți si majoritatea funcționarilor publici din aparatul președintelui raionului au beneficiat de premii bănești în valoare totală de circa 100 de mii de lei. Premiile au fost acordate cu prilejul Hramului municipiului Strășeni, la sfârșitul anului 2020.Președintele raionului a semnat personal dispoziția prin care s-a premiat pe sine însuși cu un salariu de funcție.

Deși legea privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar nu interzice acordarea premiilor bănești, președintele raionului Strășeni, Pavel Tamaciuc, ar fi încălcat regimul juridic al conflictului de interese atunci când și-a semnat singur dispoziția de acordare a premiului. Contactat atunci de ZdG, Tamaciuc ne-a comunicat sec că toate premiile au fost acordate în conformitate cu legislația.