Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Curtea de Conturi anunță că…

Curtea de Conturi anunță că președintele instituției o va acționa în judecată pe subalterna care l-a acuzat de „avansuri sexuale”

Președintele Curții de Conturi, Marian Lupu, și șefa Direcției generale metodologie, planificare și raportare a Curții de Conturi, Tatiana Vozian. Foto: Colaj ZdG

Președintele Curții de Conturi, Marian Lupu, o va acționa în judecată pe Tatiana Vozian, șefa Direcției generale metodologie, planificare și raportare din cadrul instituției, pentru „calomnie și defăimare”, anunță Curtea de Conturi a R. Moldova (CCRM). Vozian susține că Lupu i-ar fi făcut „avansuri sexuale”, pe care aceasta le-ar fi respins, motiv pentru care ar fi fost sancționată disciplinar.

„În lumina declarațiilor calomnioase ale angajatei Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM), președintele instituției va acționa persoana în judecată pentru calomnie și defăimare a conducătorului CCRM și, implicit, a instituției per ansamblu.

Decizia este condiționată de declarațiile menționate, care denigrează imaginea persoanei cu demnitate publică și aduc prejudiciu imaginii instituției și a întregului colectiv”, anunță Curtea de Conturi.

Șefa Direcției generale metodologie, planificare și raportare a Curții de Conturi, Tatiana Vozian, susține că președintele instituției, Marian Lupu, i-a făcut „avansuri sexuale” și că a primit o mustrare aspră după ce ar fi refuzat aceste avansuri.

Într-o reacție oficială, Curtea de Conturi a declarat că acuzațiile angajatei sunt „calomnii și insinuări”. Instituția susține că „declarațiile calomnioase au fost previzibile și au fost enunțate îndată după informarea angajatei despre decizia Comisiei de disciplină a Curții de Conturi” privind aplicarea sancțiunii disciplinare „pentru nerespectarea normelor de conduită”.

Fostul deputat democrat Marian Lupu a fost numit în funcția de președinte al Curții de Conturi, prin hotărârea Parlamentului din 7 februarie 2019, în perioada guvernării partidului condus de Vlad Plahotniuc. Marian Lupu are o vastă carieră politică deținând de-a lungul anilor diverse funcții de stat și de partid. El a fost pro­mo­vat în politică pe timpul guver­nă­rii comu­niste.