Principală  —  IMPORTANTE   —   Oficialii au confirmat parțial informația…

Oficialii au confirmat parțial informația apărută în spațiul public: Un bărbat s-a înecat în râul Nistru, în apropiere de satul Răscăieți, raionul Ștefan Vodă

Miercuri, 12 mai, în spațiul public au apărut informații despre un locuitor al raionului Ștefan Vodă, care în timp ce pescuia ar fi fost reținut și bătut până la moarte de graniceri separatiști.

Biroul pentru reintegrare a confirmat că marți un bărbat a decedat în apropierea satului Răscăieți, raionul Ștefan Vodă.

„Referitor la cazul tragic care s-a produs ieri, 11 mai 2021, în apropierea satului Răscăieți, raionul Ștefan Vodă, soldat cu înecul unui cetățean în râul Nistru, Biroul politici de reintegrare vine cu următoarele precizări”.

Reprezentanții Biroului politici de reintegrare susțin că s-au autosesizat, iar reprezentantului politic al Tiraspolului în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană i s-a cerut prezentarea informațiilor detaliate pe acest caz și elucidarea circumstanțelor în contextul în care corpul neînsuflețit al persoanei date a fost transportat pe malul stâng al Nistrului de către colaboratori ai așa-numitelor structuri de forță din regiune, inclusiv cu cererea de a fi transmis neîntârziat organelor de drept abilitate și rudelor apropiate.

Mediatorii și observatorii în formatul „5+2” au fost informați despre acest caz.

Potrivit Biroului politici de reintegrare, subiectul va fi discutat la ședința de mâine a Comisiei Unificate de Control.