Moldovenii din Franța susțin protestatarii din PMAN, Chișinău

Un grup de concetățeni ai Diasporei din Franța s-au întrunit, duminică, 25 octombrie, pe malul râului Sena din împrejurimile Parisului, pentru susținerea protestatarilor din PMAN din Chișinău.

unnamed (3)În cadrul acestei întâlniri, oamenii au discutat situația social-politică și economică din R. Moldova. Cei prezenți și-au manifestat indignarea vădită față de actuala conducere anihilată a țării: Președinția, Parlamentul, Guvernul, dar și „a dezmățului partidelor din opoziție: PSRM, PCRM și de asemenea, Partidul Nostru a lui Usatâi, dirijate din umbră de către autoritățile de la Moskova și de criminalul Plahotniuc”.

„Actualii lideri din coaliție au trădat interesele naționale și regret faptul le-am acordat votul nostru la alegerile precedente”, a declarat Eduard Grecu.

unnamed (5)„Atât Președintele R. Moldova, cât și Președintele Parlamentului, liderii din AIE-3, conducerea instituțiilor de forță din țară (CNA, Procuratura Generala, CNI, CEC, CCA, CSJ, CSM, etc), sunt sub protecția și șantajul celui mai mare criminal pe care l-a avut Moldova de la proclamarea Independenței în 1991, Vlad Plahotniuc. Această persoană trage sforile din umbră de ani de zile și urzește jocuri perfide contra întregului popor. Prin farse, trădări și înțelegeri obscure cu anumite cercuri criminale rusești și unii politicieni din Kremlin, acest tip reușește, până când, să întoarcă cursul european al R. Moldova spre o orientare a Uniunii Vamale imaginară. Totodată, pe plan intern, el folosește și partidele de stânga al lui Usatâi, Dodon și Voronin pentru a prelua conducerea la următoarele alegeri anticipate și a Președintelui R. Moldova”, susține Constantin Vrancea, un alt participant al acestei întruniri.

Toți participanții au susținut ideea că Moldova are nevoie de o schimbare radicală a clasei politice, a metodelor de guvernare, a jurisprudenței, a sistemului educațional, drepturilor și libertăților cetățenești, a presei controlate etc.

Potrivit lor, numai o nouă formațiune politică, formată din oameni integri, profesionali și onești ar putea salva destinul cetățenilor dintre Prut și Nistru.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

5 comentarii

 1. Andrei Turcan

  Arestarea lui Filat i-a făcut pe Ţopi să dea cărţile pe faţă, să-şi apere partenerul de jocuri, până acum ascunse şi să se solidarizeze deschis cu PLDM. La fel au procedat ca răspuns şi liberal-democraţii, solidarizându-se cu platforma .

  • Alexandru Druță

   Molodvenii din Franta nu cred ca stiu ca Platforma DA este creatia comuna a lui Filat si Topa. (((
   Nu cred ca stiu ca Platforma DA este PLDM 2.

 2. Aurel

  Maladetz, numai ca ceea ce propun ei nu e nicidecum o alternativa sanatoasa, nu pot bre niste circari politici de-a Topilor si de-a lui Filat, ca Nastase, Dolganiuc, celalalt Nastase, si multi altii care au furat de la stat pe perioada guvernarii comuniste,(Dolganiuc vice-premier, Nastase cel mare mina dreapta a lui Rosca, etc) sa revina la guvernare, pur si simplu nu pot.
  Apropo luati exemplu lui Botan, el sa retras din aceasta platforma odata ce a vazut ca e controlata de Topi si d ecel care a furat miliardul …

 3. Dorian Bordian

  Iaca Țopa, are nu doar 10 oameni in 200 corturi in PMAN, mai are si 4 oameni si un copil si in padure in franta )))

 4. Hariton Gudumac

  Sa fim seriosi si nu ne imbatam cu apa rece.
  Tot respectul pentru acei care lucreaza peste hotare, dar in cazul unor alegeri anticipate, asa cum vrea platforma, la putere o sa vina Usatii si Dodon. Voi asta vreti precis? Ok, asa sa fie, doar ca pe urma sa nu aratam cu degetul cine este vinovat de faptul ca Moldova deviaza de pe calea pro-europeana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *