Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Ministerul Justiției are un nou…

Ministerul Justiției are un nou secretar de stat

În cadrul ședinței de vineri, 30 august, Guvernul R. Moldova a aprobat mai multe demisii și o numire în funcție.

Astfel, avocata Veronica Mihailov-Moraru a fost numită în funcția de secretar de stat în cadrul Ministerului Justiției.

„Este o juristă, avocată, autor al mai multor publicații, rapoarte și cercetări în domeniul legislației naționale și practicii în domeniul dreptului. În calitate de avocată, a devenit cunoscută prin promovarea respectării dreptului omului și implicarea activă în diverse grupuri de lucru cu privire la modificarea și armonizarea legislației, în special în domeniul dreptului la un proces echitabil, combaterii torturii și asigurării dreptului la libertatea și siguranței persoanei. A fost activ implicată în apărarea victimelor torturii urmare a evenimentelor din 7 aprilie. Totodată, este unul dintre avocații care a reprezentat grupul de cetățeni moldoveni din diasporă cu privire la încălcarea dreptului de vot la alegerile prezidențiale din 2016”, a prezentat-o Olesea Stamate.

Totodată, a fost aprobată demisia Vioricăi Pricop, din 11 septembrie, din funcția de secretar de stat din cadrul Ministerului Finanțelor. De asemenea, din 4 septembrie, Eduard Serbenco nu va mai ocupa funcția de secretar de stat al Ministerului Justiției. La fel, din 2 septembrie, Anastasia Ocevednîi nu va mai fi secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

De asemenea, având în vedere transferul în altă funcție, Daniela Morari urmează să fie demisă, din 4 septembrie, din funcția de secretar de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Tot astăzi, Guvernul a aprobat eliberarea din funcția de șef al oficiului teritorial Cahul al Cancelariei de Stat a Elenei Daut. Totodată, din 9 septembrie, Ion Hâncu și Olga Gaidarjiu nu vor mai fi șefi-adjuncți ai oficiului teritorial Cahul al Cancelariei de Stat.

Foto: Veronica Mihailov/Facebook