Lipsă de cvorum la ședința Consiliului Audiovizualului, de unde au plecat trei membri

Ședința Consiliului Audiovizualului (CA) de joi, 28 noiembrie, nu a avut loc din lipsă de cvorum, fiind prezenți doar trei membri și președintele.

La ședință au venit Dragoș Vicol, Lidia Viziru, Iulian Roșca și Tatiana Buraga, absentând Artur Cozma și Corneliu Mihalache.

„Au trecut 15 minute de când a fost convocată și eu constat, cu regret, că nu există cvorum ca ședința să fie deliberativă și urmează a fi închisă”, a declarat Dragoș Vicol, precizând că ora și data următoarei ședinței vor fi anunțată ulterior.

Pe ordinea de zi erau incluse patru subiecte, printre care cel cu privire la prelungirea Concursului pentru ocuparea unei funcții vacante de membru al Consiliului de Supraveghere al furnizorului public național de servicii media Compania „Teleradio-Moldova” și cu privire la examinarea rezultatelor monitorizării posturilor de televiziune „Prime”, „Canal 2”, „Canal 3”, „Publika TV”, „RTR Moldova” „NTV Moldova” și  „Accent TV” la capitolul modului de reflectare a campaniei electorale la alegerile parlamentare noi în circumscripțiile electorale uninominale nr. 17, 33, 48 și 50 și alegerile locale generale din 20 octombrie 2019 din perioada 23 septembrie – 06 octombrie 2019.

În ultima perioadă, unii angajați ai CA și-au manifestat nemulțumirile față de deciziile luate și de activitatea conducerii instituției. Trei membri – Dorina Curnic, Veronica Cojocaru și Olga Guțuțui – au demisionat în ultimele luni.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *