Principală  —  IMPORTANTE   —   În R. Moldova ar urma…

În R. Moldova ar urma să apară un nou post de televiziune, fondat de persoane afiliate PSRM. CA a eliberat licență de emisie

captură video/ privesc.eu

Consiliul Audiovizualului (CA) a eliberat joi, 28 octombrie, licență de emisie pentru o perioadă de nouă ani companiei Media Platform căreia îi aparține postul de televiziune TV 9. Programele urmează să fie difuzate prin rețelele distribuitorilor de servicii din țară. 

Reprezentantul televiziunii, jurnalistul Dumitru Buimistru de la Exclusiv TV (TNT) a menționat în cadrul ședinței că lucrează mai mult de zece ani în domeniul de producere a a emisiunilor TV distractive. Astfel, nouă televiziunea va avea un conținut distractiv. Totodată, Buimistru a precizat ca va fi asigurat volumul necesar de produs autohton.

 Potrivit media-azi, compania Media Platform a fost fondată pe 23 aprilie curent de Svetlana Caraseni. Ea figurează și în calitate de administratoare a casei de vânzări Exclusiv Sales House, fondată de P.P. Exclusiv Media, care aparține deputatului socialist Corneliu Furculiță. Caraseni deține posturile de televiziune NTV Moldova și Exclusiv TV (retransmite conținutul TNT din Rusia). Svetlana Caraseni figurează și ca administratoare în cadrul companiei Alkasar Media Services. Potrivit Infodebit.md firma este deținută de fostul deputat liberal-democrat Chiril Lucinschi (50%) și Berloman Limited (50%) din Cipru.