Principală  —  Ştiri  —  Social   —   George Simion va depune o…

George Simion va depune o contestație, privind expulzarea sa din Moldova

George Simion, președintele Platformei Unioniste „Acțiunea 2012”, va depune astăzi, 20 mai, o contestație la decizia abuzivă de expulzare a sa de pe teritoriul R. Moldova.

Contestația va fi depusă la ora 14:00, la Judecătoria Centru din Chișinău. Menționăm că A Asociația PromoLex și Centrul de Drept al Avocaților le-a oferit gratuit consilierea juridică.

De asemenea, amintim că Blocul Unității Naționale, organizație creată în timpul manifestației din 16 mai, a cerut public întrevederi Guvernului, Parlamentului și Președinției pe marginea revendicărilor manifestanților:
– continuarea parcursului european prin depunerea cererii de aderare la Summitul Parteneriatul Estic de la Riga, din 21-22 mai;
– organizarea unei reuniuni comune a celor două Guverne și Parlamente ale României și Republicii Moldova;
– transparentizarea procesului de identificare a responsabililor de devalizarea celor trei bănci – Banca Națională, Banca de Economii, Unibank – și pedepsirea de urgență a acestora;
– revocarea interdicției cetățeanului român George Simion.

„Niciuna din instituții nu a chemat asociațiile la dialog până în acest moment și considerăm că, dacă acest lucru nu va avea loc până la sfârșitul săptămânii, conducerea R. Moldova dă dovadă de inconștiență față de pericolul social potențial provocat de lipsa dialogului și e lipsită de respect față de o parte importantă din societatea civilă”, susțin tinerii unioniști.