Principală  —  IMPORTANTE   —   FOTO. VIDEO/ Detalii noi: Cauza…

FOTO. VIDEO Detalii noi: Cauza preliminară a exploziei de la Rîșcani și numărul victimelor

La ora 22.43 de minute pe bulevardul Moscovei, în apropiere de Parcul Afgan a avut loc o explozie. Potrivit ofițerului de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), în urma deflagrației au fost afectate trei balcoane.

Update: Ultimele detalii despre explozia de la Rîșcani. Mai multe persoane ar putea fi prinse printre dărâmături

02.09: Potrivit ultimelor informații prezentate de către Comisia pentru situații de urgență, în total au decedat trei persoane. Este vorba de  femeie și un copil care au fost găsiți fără suflare sub dărâmături, dar și de un bărbat care a decedat la Spitalul de Urgență. La spital rămân a fi internate încă șase victime. 

Potrivit informațiilor preliminare explozia ar fi izbucnit de la o butelie de gaz. Viceprimarul Capitalei a menționat că blocul nu era conectat la rețeaua de gaze.

01.42: Ofițerul de presă al IGSU a declarat pentru Ziarul de Gardă că două persoane au decedat în urma exploziei. Este vorba de un minor și o femeie care au fost găsiți sub dărâmături.

La moment, la spital au fost internate șase persoane, dintre care un pompier peste care a căzut o placă de beton. Starea pompierului este satisfăcătoare.

01.02: Pentru ora 02.00 a fost convocată Comisia pentru situații excepționale. Blocul de locuit va fi păzit toată noaptea de polițiști, iar locatarii pot înopta la pretura Rîșcani.

00.57: Potrivit ofițerul de presă al IGSU, încă nu se cunoaște dacă există persoane decedate și nici nu se cunoaște dacă au rămas persoane blocate sub plăcile de beton.

„Acum este important să concentrăm atenția pentru deblocarea plăcilor de beton pentru că au fost afectate etajele 15, 16 și 17”, a declarat Liliana Pușcașu.

Deși mai multe surse mass-media au scris că în urma exploziei au decedat 8 persoane, ofițerul de presă al IGSU a declarat că nu confirmă această informație.

00.42: Locatarii stau în fața blocului în timp ce echipajele de pompieri verifică toate apartamentele.

00.38: VIDEO/ Unde vor înopta locatarii care au fost evacuați în urma exploziei de la Rîșcani

00.05: Potrivit ofițerului de presă al IGSU, Liliana Pușcașu, cel puțin cinci persoane vii au fost evacuate. La acest moment nu se cunoaște încă dacă sunt și persoane decedate, însă acest lucru nu este expluc. Totodată, un pompier a fost transport la spital după ce peste acesta a căzut o placă de beton.

În urma deflgrației au fost afectate mai multe apartamente de la etajele 15,16 și 17 ale blocului de locuit.

La acest moment nu se cunosc cauzele și circumstanțele exploziei.

23.56: Un martor ocular a postat pe Facebook mai multe imagini video în care echipajele de salvare sunt surprinse în timp ce evacuează mai multe persoane din clădire.

23.30: Potrivit unor martori, blocul nu este conectat la rețeaua de gaz.

23.27: Traficul rutier a fost sistat în zonă.

23.25: La fața locului au intervenit șapte echipaje de salvatori, pompieri și polițiști. Încă nu se cunoaște dacă sunt victime.

Revenim cu detalii.

Foto: Facebook/Olesea Cember
Foto: Facebook/Olesea Cember
Foto: Facebook/Olesea Cember
Foto: Facebook/Olesea Cember
Foto: Point.md
Foto: Point.md
Foto: Facebook/Târgul mămimicilor non-stop(Moldova)
Foto: Facebook/Olesea Cember

Foto: Facebook/Olesea Cember