Principală  —  IMPORTANTE   —   FOTO, VIDEO/ A fost inaugurată…

FOTO VIDEO A fost inaugurată pictura murală #NeamPornit de la Telecentru

Foto: chisinau.md

Miercuri, 16 septembrie, a fost inaugurată pictura murală #NeamPornit în zona de sub podul de la de la Telecentru (intersecția străzii Miorița cu șoseaua Hâncești). Lucrarea a fost realizată în cadrul campaniei naționale de relansare a turismului intern #NeamPornit și reprezintă o simbioză dintre identitatea vizuală a campaniei bazată pe brandul de țară – „Pomul Vieții” și flora/fauna inclusă în Cartea Roșie a Moldovei.

Pictura murală este realizată pe zidurile de sub pod, pe o suprafață de aproximativ 3.800 de metri pătrați, iar pentru execuția acesteia au fost utilizate circa 3,3 tone de vopsea. Lucrările au fost îndeplinite de artistul muralist Dmitri Potapov, desemnat câștigător al concursului de profil, lansat de Pretura sectorului Centru.

https://www.facebook.com/i.ceban.public/posts/683465365590675

În context, Rodica Verbeniuc, directorul general al Agenției de Investiții susține că datorită Campaniei naționale #Neampornit, numărul cetățenilor care au vizitat zonele turistice a crescut semnificativ. Astfel, de la începutul campaniei și până în prezent, peste 4000 de turiști au vizitat 700 de locații incluse pe harta www.neampornit.map.md.

De asemenea, pictura a fost iluminată, iar pe perimetru au fost instalate camere de monitorizare video a zonei.

Municipalitatea intenţionează ca în zonă să fi organizate, în anumite zile, târguri tematice sau evenimente culturale și sportive.