Principală  —  Ştiri  —  Social   —   FOTO/ Un nou protest organizat…

FOTO Un nou protest organizat de Partidul Șor. Țurcanu: „Solicităm de urgență ca Ivan Ceban să lase odihna și să vină în fața poporului, de altfel este mână-n mână cu Maia Sandu”

Sursa foto: ZdG

UPDATE: Președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, scandează alături de protestatari și îndeamnă la megafon ca Ion Ceban, primarul Chișinăului să iasă în fața protestatarilor. „Solicitam prezența primarului capitalei! Solicităm de urgență ca Ivan Ceban să lase odihna și să vină în fața poporului, de altfel este mână-n mână cu Maia Sandu”.

În acest final de săptămână, 16 octombrie, cetățenii din toată țara care sunt aduși organizat în capitală au ieșit la un nou protest, care este organizat de Partidul Politic „Șor”.

A cincea duminică de proteste antiguvernamentale din centrul capitalei se deosebește de cele trecute. Astăzi, în fața coloanei de protestatari circulă două mașini de carabinieri cu mascați.

Anterior, Ana Revenco, ministra Afacerilor Interne, a declarat că oamenii legii vor interveni în caz de necesitate, iar în „zilele de odihnă, aceste întruniri vor putea fi desfășurate pe o perioadă de cel mult patru ore”.

„Angajații subdiviziunilor MAI vor aplica legea și vor interveni prompt și hotărât”, a dat asigurări ministra Afacerilor Interne, Ana Revenco, după ce Comisia pentru Situații Excepționale a aprobat mai multe măsuri care le oferă oamenilor legii împuterniciri sporite pentru asigurarea ordinii publice în timpul protestelor.

Ziarul de Gardă a arătat, în cadrul unei investigații sub acoperire, modul cum sunt mobilizați, transportați organizat și plătiți participanții la protestele Partidului Șor. De asemenea, a arătat care este rolul așa-numitelor „patratiste” din Orhei, care recrutează manifestanți, îi organizează și îi plătesc.

VIDEO/ Protestatari în chirie. Investigație ZdG sub acoperire: Ne-am infiltrat printre protestatarii lui Șor și vă arătăm, din interior, cum sunt plătiți oamenii aduși organizat la Chișinău și cum funcționează mașinăria de protest – Ziarul de Gardă

VIDEO/ Protestatari în chirie: „Patratistele” din Orhei. Cine împarte banii lui Șor – Ziarul de Gardă