Principală  —  Ştiri  —  Social   —   65 de angajați ai Guvernului…

65 de angajați ai Guvernului vor fi eliberați din funcţiile pe care le ocupă în legătură cu lichidarea acestora

Mai mulți secretari de stat, dar și persoane care se află la conducerea oficiilor teritoriale ale Cancelariei de Stat, urmează a fi eliberate din funcţiile pe care le ocupă în legătură cu lichidarea acestora. O hotărâre în acest sens a fost votată astăzi, 26 iulie, de membrii Cabinetului de miniștri.

Conform hotărârii aprobate de Guvern, celor 65 de angajați li se acordă un preaviz cu o durată de 30 de zile calendaristice, perioadă în care programul de muncă va fi redus cu până la două ore zilnic, fără reducerea salariului.

„Guvernul, în termen de trei luni, în legătură cu lichidarea funcțiilor publice de secretar general al Guvernului, secretar general de stat, secretar de stat, șef și șef adjunct al oficiului teritorial al Cancelariei de Stat, urmează să întreprindă măsurile necesare conform legii, inclusiv desfășurarea procedurilor legale ce vizează eliberarea din funcție a persoanelor respective”, este menționată în nota informativă a proiectului.

Anterior, Parlamentul a aprobat un proiect prin care a modificat statul funcțiilor de secretar general al Guvernului, secretar de stat și de șef al oficiului teritorial al Cancelariei de Stat din funcții publice în funcții de demnitate publică.

Lista persoanelor preavizate poate fi accesată AICI.