Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   37 de ani de închisoare…

37 de ani de închisoare pentru trei membri ai unui grup criminal

Trei membri ai unui grup criminal organizat au fost condamnaţi la un total de 37 de ani de închisoare. Cei trei, o femeie şi doi bărbaţi, au primit 10, 12 şi respectiv 15 ani de detenţie pentru prepararea şi distribuirea drogurilor. De asemenea, aceştia sunt învinuiţi de organizarea şi întreţinerea speluncilor pentru consumul substanţelor narcotice sau psihotrope.

Grupul criminat activa în capitală, marfa era păstrată în apartamentele lor, amplasate în sectorul Botanica, pe care le-au transformat în adevărate spelunci pentru consumatorii de droguri.

În cadrul acţiunilor de urmărire penală şi măsurilor speciale de investigaţie, inculpaţii au vândut o parte din psihotrope unor investigatori sub acoperire. Achiziţiile de control s-au efectuat la preţul de 500 lei pentru 3,8 ml de substanţă psihotropă.

În total, potrivit procurorilor, în decursul a două luni, speluncile erau vizitate de aproximativ 30 de persoane, printre care şi studenţi ai diferitor instituţii de învăţămînt, care fiind sub influenţa drogurilor rămâneau în respectivele apartamente pentru câteva zile. „Clienţii” speluncilor au fost filmaţi cu un videoregistrator, amplasat în speluncă de însuşi capul grupării, pentru a verifica numărul celor care-i vizitau apartamentul. În cadrul investigării acestui caz „clienţii” au conlucrat activ cu organul de urmărire penală, iar în instanţa de judecată au figurat în calitate de martori, făcând declaraţii veridice împotriva inculpaţilor.

De la începutul anului curent, Procuratura municipiului Chişinău a expediat în instanţa de judecată 32 de dosare vizând activitatea a 26 de grupuri ciminale, specializate în punerea în circulaţie a drogurilor şi psihotropilor. Actualmente, în exercitarea Procuraturii Capitalei se află 8 cauze penale similare, procurorii obţinând arestarea a 75 de persoane învinuite de implicare în reţele de acest gen.