FOTO/ După un an de la reabilitare, Primăria testează calitatea asfaltării bulevardului Ștefan cel Mare

Deși lucrările de reabilitare ale bulevardelor Ștefan cel Mare și Sfânt și Constantin Negruzzi au fost finalizate acum un an, în această perioadă pe alocuri asfaltul s-a deformat și au apărut mai multe neconformități. În acest context, Primăria Chișinău anunță că va testa calitatea asfaltului pe aceste bulevarde.

„O decizie în acest sens a fost luată ca urmare a apariției unor neconformități pe anumite porțiuni de pe cele două bulevarde, în urma unor verificării efectuate de către reprezentanții Primăriei Chişinău. Pentru evaluarea calității materialul asfaltic folosit, au fost prelevate 36 mostre pentru a fi testate în cadrul Laboratorului de încercări a ÎS Administrația de Stat a Drumurilor”, se precizează într-un comunicat de presă al Primăriei.

Mostrele au fost prelevate din mai multe locații, cinci de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și una de pe bd. C. Negruzzi. Testele de laborator vor dura circa două săptămâni și vor stabili cauzele neconformităților depistate.

Potrivit Primăriei, perioada de garanție a celor două străzi a fost extinsă până la finele lunii noiembrie, perioadă în care antreprenorul din România va remedia toate neajunsurile din cont propriu.

Reabilitarea celor două bulevarde a fost realizată cu suportul financiar din partea Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Fondul Special de Energie Verde (FSEV) al BERD şi Banca Europeană de Investiţii (BEI).

Foto: chisinau.md

Foto: chisinau.md

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *