Principală  —  Ştiri  —  Social   —   FOTO/ COVID-19: O moldoveancă și…

FOTO COVID-19: O moldoveancă și soțul său, plecați în urmă cu patru ani într-o călătorie în jurul lumii, au rămas blocați într-o parcare din Florida

Foto: afp.com

Au călătorit în ultimii patru ani, vizitând 50 de țări de pe cinci continente, însă din cauza pandemiei, o cetățeană a R. Moldova și un italian sunt blocați în Florida și locuiesc de două săptămâni într-o parcare de lângă Miami. Vera Kozlovskaia și Aldo Giaquinto au declarat pentru AFP că locuiesc în mașina la bordul căreia călătoresc prin lume și spun că vizele le sunt pe cale de a expira.

„Am avut un vis, iar visul acela a fost să călătorim în lume cu mașina”, povestește italianul Aldo Giaquinto, în vârstă de 38 de ani, care călătorește cu soția sa Vera Kozlovskaia, o cetățeană a R. Moldova de 35 de ani.

Foto: afp.com

În 2016, cei doi și-au părăsit locul de muncă și au pornit într-o călătorie la bordul unei Toyota. Cuplul şi-a petrecut anul 2018 traversând America de Sud până în Panama, apoi America Centrală, iar anul următor şi l-au dedicat Statelor Unite şi Canadei. Ultima destinație a fost Florida, unde i-a prins pandemia și le-a stricat planurile.

„Din cauza tuturor restricţiilor legate de pandemie, suntem blocaţi aici în Florida”, a explicat Aldo.

Chiar dacă, pentru moment, viața lor nu s-a schimbat cu adevărat, italianul spune că se simt nervos pentru că nu poate părăsi orașul în care au fost blocați. Viza turistică le expiră pe 14 aprilie, iar deși au cerut ca această să le fie extinsă, cei doi nu au primit încă un răspuns.

Între timp, Toyota lor, care le servește drept casă, este parcată în fața unui supermarket. Bucătăria lor este portbagajul, unde au şi un reşou, iar conexiunea la interne provine de la restaurantele din apropiere.

Foto: afp.com

De obicei, în timpul călătoriei, se bazează pe facilități publice, precum toaletele de pe plajă. Dar, „acum totul este închis”, spune Vera. De aici nevoia de a rămâne aproape de un supermarket.

„Este un pic dificil, dar încercăm să rămânem pozitivi și să profităm din plin de situații”, spune Vera.

În contextul în care au rămas în parcare, mai mulți locuitori ai orașului le-au adus mâncare celor doi: „Suntem copleșiți de numărul de oameni care încearcă să ne ajute”.

Foto: afp.com