Principală  —  Ştiri  —  Social   —   (foto) Aglomerație de mașini de…

(foto) Aglomerație de mașini de lux la sediul Mitropoliei! Dodon, Vlah, Lucinschi și Braghiș au venit să-l felicite pe mitropolitul Vladimir

Șeful statului, Igor Dodon, bașcanul UTA Găgăuzia, Irina Vlah, foștii președinți Mircea Snegur și Petru Lucinschi, ex-președintele Curții de Conturi, Serafim Urechean și fostul ambasador al R. Moldova în F. Rusă, Dumitru Braghiș se numără printre cei care l-au felicitat pe Înaltpreasfințitul Vladimir, mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove, cu ocazia aniversării de 65 de ani. La sediul Mitropoliei, oaspeții au venit îmbrăcați la patru ace, cu mașini de lux și buchete mari de flori. A parcat în curtea Mitropoliei și o mașină a Ambasadei Federației Ruse în R. Moldova.

În interiorul instituției bisericești a avut loc un serviciu divin, au răsunat cântece bisericești, iar oaspeții au fost serviți cu gustări de post, pe masă însă nu au lipsit creveții și peștele, șampania și vinul. 

Majoritatea oaspeților nu s-au reținut mult la sediul Mitropoliei și au plecat la scurt timp după ce l-au felicitat pe Mitropolitul Vladimir cu ocazia aniversării zilei de naștere.

Mitropolitul a fost felicitat de către șeful statului, care i-a adus în dar un buchet de trandafiri roșii. Ulterior, pe site-ul Președinției a fost plasat un comunicat de presă în care se precizează că Igor Dodon pe lângă mesajul cu urăriri de sănătate și putere, a declarat că ortodoxia constituie „fundamentul statalităţii moldoveneşti a format identitatea moldovenească, a influenţat formarea valorilor poporului moldovenesc și consolidarea societății noastre”.

În timpul Postului Adormirii Maicii Domnului sau Postul Sântămăriei, care durează două săptămână, între 1/14-15/27 august (stil vechi și stil nou), „biserica recomandă credincioșilor înfrânarea și îi îndeamnă la rugăciune și fapte bune”, scrie într-un articol al Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove.

Astăzi, Mitropolitul Vladimir a ciocnit pahare de șampanie cu actualul șef al statului, dar și foștii președinți ai țării. Vedeți aici imagini video EXCLUSIVE de la aniversarea Mitropolitului Vladimir.

Zilele trecute o altă față bisericească a marcat ziua de naștere. Arhimandritul Nicolae, duhovnic-administrator al Mănăstirii Ciuflea din capitală a dat o petrecere într-un local de lux din Chișinău, la care au participat circa 450 de persoane.

Citiți și:

MITROPOLIT de MILIOANE: ÎPS Vladimir: fondator de firme, arendaş la „Moldsilva”, cu casă de vacanţă în pădure şi apartament de lux

[FOTO, DOC] Mitropolitul de milioane (II): Casa de lux şi femeia din spatele ÎPS Vladimir

(POZE NOI) Dezmățul Mitropolitului Vladimir, cel care-l susține pe socialistul Dodon

(doc) Mitropolitul Vladimir, dat afară din pădure şi trimis la Procuratură