Flashmob-uri la Paris, Veneția și Tel Aviv, în susținerea Guvernului Sandu

Azi, 12 iunie 2019, moldovenii de la Paris vor ieși la un flashmob „pentru a transmite un mesaj de susținere și de încurajare a Guvernului Sandu”, spun organizatorii. Diaspora de la Tel Aviv, Israel, va ieși la o manifestație similară vineri, 14 iunie curent, iar cea de la Veneția – sâmbătă, 15 iunie.

„Stimați concetățeni ai R. Moldova stabiliți în regiunea Île-De-France, în semn de susținere a noului Guvern Sandu, organizăm miercuri, orele 19:00, Place du Trocadéro, un flashmob pentru a transmite un mesaj de încurajare a Guvernului Sandu”, se spune în apelul organizatorilor evenimentului care urmează să aibă loc azi, la Paris, Franța.

Flashmob-ul de la Tel Aviv în susținerea Guvernului Sandu urmează să aibă loc la Tahana Merkazit, vineri, la ora 15:30.

Evenimentul de la Veneția, Italia, va avea loc sâmbătă, cu începere de la ora 16.30, la via Sernaglia N43.

Curtea Constituțională a declarat neconstituțională alegerea conducerii Parlamentului R. Moldova și votarea noului Guvern, iar ulterior, a instituit interimatul funcției de președinte, după ce, în prealabil, a decis că termenul limită în care putea fi votat un nou Guvern era 7 iunie 2019, nu 9 iunie, așa cum se menționa anterior în spațiul public.

Deciziile Curții Constituționale (CC) din ultimele zile vin să coincidă cu poziția Partidului Democrat din Moldova (PDM), care a declarat nelegitime voturile din Parlament și a solicitat declanșarea alegerilor anticipate.

„Sincronizarea” dintre PDM și CC nu este însă una întâmplătoare. Dintre cei 6 judecători ai Înaltei Curți, 3 dintre ei au fost anterior deputați ai PDM, iar doi au fost incluși în componența CC cu puțin timp înainte de alegerile parlamentare din luna februarie.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *