Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Etapa la care se află…

Etapa la care se află lucrările de reparație a străzii Albișoara din mun. Chișinău

Lucrările de reparație a străzii Albișoara continuă, iar astăzi, 17 august, a început așternerea stratului de egalizare, după care începe asfaltarea carosabilului, anunță primarul general al mun. Chișinău, Ion Ceban. Potrivit acestuia, până în prezent au fost efectuate lucrări de frezare a astfaltului în proporție de 50%.

Lucrările de reparație a străzii Albișoara continuă, iar astăzi a început așternerea stratului de egalizare, după care începe asfaltarea carosabilului.În teren efectuează lucrări un număr mare de structuri responsabile de diverse domenii.

Astfel, În fiecare dimineață la orele 7 este organizată ședința în șantier despre mersul lucrurilor și cum sunt efectuate acestea. Până în prezent au fost efectuate lucrări de frezare a astfaltului – 50%, au fost instalate 18 guri de captare, iar 6 încă urmează.

Totodată, sunt evacuate panourile publicitare, se finalizează lucrările de montare a bordurilor și de modernizare a iluminatului stradal. Precizez că toate aceste lucrări se efectuiază pe tronsolul 1: Gagarin – Ismail, iar în data de 23 august urmează să fie executat întregul tronson
„, susține Ceban.

Potrivit Primăriei Chișinău, pe strada Albișoara, în perimetrul str. M. Viteazul – str. P. Rareș, Apă-Canal se efectuează lucrările de reabilitare a rețelelor de apeduct, cu o lungime de 1020 metri liniari, cu un diametru de 500 mm.

Alte lucrări inginerești prevăd reabilitarea rețelelor termice, pe o lungime de 417 metri liniari (executate de S.A. „Termoelectrica”); schimbarea a două treceri la rețeaua de canalizare, pe str. A. Alecsandri – str. Albișoara și str. Petru Rareș – str. Albișoara.

Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 120 de milioane de lei, bani alocați din bugetul de stat, bugetul municipal, Apă-Canal și Termoelectrica.