Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Doi moldoveni, blocați pe un…

Doi moldoveni, blocați pe un vas de croazieră japonez plasat în carantină, după ce cel puțin 10 călători au fost infectaţi cu coronavirus

Epidemia de coronavirus. Doi dintre cei 2666 de pasageri și 1045 membri ai echipajului, aflați la bordul vasului „Diamond Princess”, care a fost plasat în carantină, sunt cetățeni ai Republici Moldova, informează Ministerul de Externe. Vasul a fost plasat în carantină după ce cel puțin 10 călători au fost infectați cu noul coronavirus

„Pe data de 5 februarie autoritățile japoneze au anunțat despre plasarea în carantină pentru o perioadă de 14 zile a membrilor echipajului și pasagerilor vasului maritim, intrat în portul Yokohama pe data de 3 februarie.

Doi dintre cei 2666 de pasageri și 1045 membri ai echipajului, aflați la bordul vasului menționat, sunt cetățeni ai Republici Moldova. Cetățenii noștri au informat Misiunea noastră Diplomatică că ei cooperează cu autoritățile japoneze și efectuează teste medicale zilnice. În momentul de față, aceștia nu manifestă  simptome ale virusului, iar starea generală de sănătate este bună.

Ambasada Republicii Moldova la Tokyo menține legătura permanentă cu cei doi moldoveni și anunță că în cazuri de urgență, cetățenii țării noastre aflați în Japonia pot contacta misiunea diplomatică la numărul +810 80 8850 7372”, se arată în nota MAEIE.

Cazurile de infectare cu noul coronavirus au depăşit 24.000 de mii.

Printre ei sunt şi o parte dintre pasagerii vasului de croazieră japonez plasat marți în carantină. În plus, miercuri, o altă navă de croazieră cu aproape 2.000 de oameni la bord a fost plasată în carantină în Hong Kong.

Coşmarul celor peste 3.500 de pasageri aflaţi la bordul vasului de croazieră japonez este departe de a se sfârşi. Autorităţile le-au prelungit perioada de carantină până la 2 săptămâni, după ce ultimele teste au arătat că 10 dintre călători au fost infectaţi cu coronavirus.

Bilanţul epidemiei de coronavirus depistat în China se apropie de 500 de morţi.