Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Primăria Chişinău vinde 17…

DOC Primăria Chişinău vinde 17 loturi de teren prin licitație. Care sunt prețurile inițiale ale terenurilor expuse la concurs

Imagine-simbol

Primăria municipiului Chișinău anunță că a identificat 17 loturi de teren care vor fi scoase la vânzare prin licitație. Astfel, pe 8 octombrie curent, ora 10:00, în sala de ședințe a Preturii sectorului Centru va avea loc licitația funciară cu strigare privind vânzarea-cumpărarea terenurilor din intravilanul municipiului Chișinău.

La concurs sunt expuse 17 loturi de pământ cu suprafața cuprinsă între 1,6 ari până la 20 ari, cu diverse destinații: construcții sau deservirea obiectivului existent (pentru deținătorii de terenuri adiacente).

Potrivit autorităților municipale, prețul inițial al terenurilor expuse la concurs variază între 300 mii lei și 3 milioane de lei.

La licitație pot participa persoane fizice și juridice din R. Moldova, dar și investitori străini.

În luna februarie, a avut loc prima licitație funciară cu strigare din anul curent privind vânzarea-cumpărarea terenurilor din intravilanul municipiului Chișinău, unde au fost adjudecate 11 terenuri, în valoare totală de 34,5 milioane lei.

La concurs au fost expuse 15 loturi de pământ cu suprafețe de la 0,01 ha până la 0,29 ha, pentru diverse destinații: construcții sau deservirea obiectivului existent (pentru deținătorii de terenuri adiacente), case de locuit individuale, bază de producere și depozitare, blocuri de locuințe etc. Prețul inițial al terenurilor a fost de la 150 de mii de lei, la 4 milioane de lei.

Cel mai scump teren vândut la licitație a costat 15 milioane de lei, pornind de la prețul inițial de 4 milioane de lei. Acesta este situat în sectorul Râșcani (str. Iazului), are suprafața de 0,2915 ha și este destinat pentru construcția unui bloc de locuințe. Detalii aici.