Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Prima licitație funciară cu…

DOCPrima licitație funciară cu strigare din Chișinău, din acest an. Un teren de 0,3 ha destinat construcției unui bloc, vândut pentru 15 milioane de lei

Prima licitație funciară cu strigare din acest an, privind vânzarea-cumpărarea terenurilor din intravilanul municipiului Chișinău a avut loc vineri, 19 februarie, fiind adjudecate 11 terenuri, în valoare totală de 34,5 milioane lei.

La concurs au fost expuse 15 loturi de pământ cu suprafețe de la 0,01 ha până la 0,29 ha, pentru diverse destinații: construcții sau deservirea obiectivului existent (pentru deținătorii de terenuri adiacente), case de locuit individuale, bază de producere și depozitare, blocuri de locuințe etc. Prețul inițial al terenurilor a fost de la 150 de mii de lei, la 4 milioane de lei.

Pentru 4 loturi expuse nu s-au înregistrat participanți, iar ultimele 2 au fost adjudecate prin negocieri directe, deoarece s-a înregistrat câte un singur participant.

Cel mai scump teren vândut la licitație a costat 15 milioane de lei, pornind de la prețul inițial de 4 milioane de lei. Acesta este situat în sectorul Râșcani (str. Iazului), are suprafața de 0,2915 ha și este destinat pentru construcția unui bloc de locuințe.

Un teren de pe str. Vovințeni a fost vândut pentru 5,3 milioane de lei, pornind de la prețul inițial de 3,8 milioane de lei, iar un alt teren a fost vândut pentru 2,5 milioane de lei, prețul inițial fiind de 1 milion de lei.

Foto: ZdG

Pe parcursul anului 2020, municipalitatea a vândut prin licitație funciară cu strigare 15 loturi de pământ din intravilanul municipiului, în sumă totală de 43,41 milioane lei.   

Publicitate
Publicitate