Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Dispoziția prin care Irina…

DOC Dispoziția prin care Irina Gutnic a fost numită în funcția de viceprimară a municipiului Chișinău. Ce avere declară

Sursa foto: Facebook

Directoarea generală a S.A. „Apă-Canal Chişinău”, Irina Gutnic, a fost numită în funcția de viceprimară a municipiului Chișinău pe 19 octombrie curent, printr-o dispoziție emisă de primarul general al capitalei, Ion Ceban, după ce candidatura acesteia a fost respinsă de două ori de Consiliul Municipal Chișinău (CMC).

Conform legislației, în cazul în care proiectul de decizie privind alegerea în funcția de viceprimar a candidaturii propuse este exclus de pe ordinea de zi la două şedinţe consecutive de către CMC sau nu întruneşte numărul necesar de voturi la două şedinţe consecutive, primarul general numește viceprimarul prin dispoziție, care se aduce la cunoștința Consiliului.

Potrivit ultimei sale declarații de avere și interese personale, în 2021, Irina Gutnic a obținut venituri salariale în valoare de 303 825 de lei de la Agenţia Naţională pentru Soluţionarea Contestaţiilor (ANSC), peste 25 de mii de lei lunar.

Irina Gutnic deține două terenuri agricole și un intravilan. De asemenea, familia Gutnic deține o casă care ar valora 582 463 de lei, obținută în 2016, printr-un contract de donație, un apartament care ar valora 26 000 de euro și altul de 17 000 de euro, ambele dobândite în 2021, printr-un contract de vânzare-cumpărare.

Conform actului său de avere, în 2021, Irina Gutnic a dobândit un autoturism de model BMW X5 care ar valora 615 960 de lei.

Pe 18 octombrie curent, candidatura Irinei Gutnic la funcția de viceprimară a municipiului Chișinău a fost respinsă pentru a doua oară de CMC.

Pe 3 februarie 2022, Irina Gutnic a fost demisă de Parlament din funcția de consilier pentru soluționarea contestațiilor și director general-adjunct al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor.

Potrivit hotărârii adoptate de deputați, a fost constatată suficiența circumstanțelor privind executarea necorespunzătoare de către Irina Gutnic a obligaţiilor, prerogativelor şi competenţelor sale.

Irina Gutnic și-a început cariera în 2003, la Ministerul Muncii, în calitate de specialist principal în cadrul Direcției raporturi de muncă. Ulterior, a lucrat la Ministerul Economiei. Pentru o scurtă perioadă a deținut funcția de șef al serviciului juridic și resurse umane în cadrul ICS „Trans Standard,, SRL, iar ulterior a devenit administrator (2012-2014) al ÎCS „Veritrans Plus” SRL.

Din 2014 până în 2017 a lucrat la Curtea de Conturi, iar din iulie 2017, a fost numită în funcția de Consilier pentru soluționarea contestațiilor – director general adjunct al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor.